Nevşehir’in Avanos ilçesinde akşam saatlerinde şiddetli rüzgar ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Avanos'un bazı mahalle ve sokaklarında fırtına nedeniyle evlerin çatısı uçtu, ağaçlardan kopan dallar ise yollara saçıldı.  

Avanos felaketi böyle yaşadı! 

Fırtınaya dayanamayan bazı ağaçlar kökünden devirirken bazılarını da ortadan kırdı. Bazı işyerlerinin tabelaları da zarar gördü. Yaşanan felaketin ardından Avanos belediyesi ekipleri ve çalışanları seferber oldular.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yollara devrilen ağaç dalları, trafikte kısa süreli aksamaların yaşanmasına neden olurken, devrilen ağaçlar Avanos Belediyesi ekiplerince yoldan kaldırıldı. 

Avanos büyük korku yaşadı...

Nevşehir’in Avanos ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına bir çok ağaçları devirirken ilçe merkezinde bulunan bir ağacın dalları ise bir işyeri önüne devrildi. Kırılan ağacın altında herhangi bir kimsenin bulunmaması ise olay anını gören vatandaşları sevindirirken devrilen ağaçlar Avanos Belediyesi ekiplerince temizlendi. 

Geçmiş olsun Avanos...

Avanos Belediye Başkanı Alper İbaş yaptığı açıklamasında; "Fırtınadan dolayı yıkılan ağaçlara tüm belediye çalışanlarımız alanda müdahale etmektedir. Avanosumuza geçmiş olsun. Belediye emekçilerimiz yaşanan felakette vatandaşlarımızdan gelen ihbarlara anında müdahale etti. Verdikleri emekten dolayı teşekkür ederim." dedi.

Bizde www.fibhaber.com Ailesi olarak Avanos'umuza geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Nevşehir ve ilçeleri için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapılmıştı.

Haber:Mustafa Ferveren