Avanos'ta ırmak kenarlarındaki Piknik Masaları Mesire Alanlarına Taşınınca vatandaşlardan tepki gecikmedi. Özellikle Avaanos'u özel kılan KızıIırmak boyu kordonunda günün yorgunluğunu atmak isteyen ve ırmağın karşılıklı iki tarafında da ailelerin oturup piknik çaylarını içerek stres attıkları mekanlardan masaların kaldırılması vatandaşları sinirlendirdi.

FİB Haber merkeimize şikayetlerini dile getiren vatandaşlarımız; Belediyeler öncelikle insanlara hizmet için vardır. Sırf karşısında bulunan paralı piknik alanına insanları götürmek için mi bu uygulama yapıldı ? Yoksa 3-4 piknik masası yapmaya gücünüz mü yetmedi? Eğer eski uygulamaya geçmesseniz ve buna bir çözüm bulmazssanız Avanos'a bir daha gitme konusunu yeniden gözden geçireceğiz diyorlar.

Bu uygulamanın mantıklı bir gerekçesini öğrenmek isteyen Vatandaşlar Avanos Belediyesinden şimdi cevap bekliyor.

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından çarşı merkezi bölgesinde, Kızılırmak kenarındaki yürüyüş alanlarında bulunan piknik masaları boş alanlara taşındı.
Çarşı merkezindeki gezinti alanlarına oturma bankları, mesire alanlarına ise piknik masaları yerleştirildi. Vatandaşlar yeme içme ve piknik mahiyetindeki faaliyetlerini piknik alanı ve mesire alanlarında, oturma, gezinti ve dinlenme faaliyetlerini ise gezinti alanlarında yapabilecekler.