Başbakan Binali Yıldırım bugün partisinin grup toplantısında köy muhtarlarına nikah kıyma yetkisinin verileceğini açıkladı. Başbakan’ın açıklamasının ardından muhtarlar kendilerine nikah kıyma yetkisinin verilmesine sevindiklerini açıkladı.
İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınışık, Başbakan Binali Yıldırım’ın AK Parti grup toplantısında muhtarlara nikah kıyma yetkisinin verileceğinin açıklanmasının ardından duymuş oldukları memnuniyeti dile getirdi. Altınışık, “Bu konuda Başbakanımızın açıklaması gerçekten yerinde bir açıklama. Zaten biz muhtarlar olarak konfederasyon ve İç Anadolu Federasyonu olarak köy muhtarlarına nikah kıyması için girişimlerimiz vardı. Çok güzel bir uygulama olacak inşallah" dedi.
Altınışık, "Biliyorsunuz Nevşehir’e 30, 40, 50 kilometre uzakta olan köylerimiz vardı. Buradaki vatandaşlarımız muhtarı ile birlikte geliyordu Nüfus Müdürlüğü’nde nikah işlemlerini hallediyorlardı. Bu da hem bir gününü alıyor hem de bir sürü maddi külfet getiriyordu. Muhtara yetki verildikten sonra şimdi muhtar evlenme kütükleri Nüfus Müdürlüğümüzden verildi. Şimdi otomatikman kaydı da görüyor. Şimdi bilgisayar ortamından kaydını giriyor. Ve nikahını yapıyor. Müftülüklere de verilmesi bence çok yerinde bir karar oldu. Köylerde muhtarlarda Hoca nikahı kıymadan işlem yapamıyordu. Şimdi evlenme cüzdanını aldıktan sonra illa müftü diye bir konu olmayacak bilen kişi bile nikahı kıyabilecek. Köyde icabında nikah için şehir merkezine en az 10 kişi geliyordu. Bunların öğle yemeği idi masrafı idi aileye bir külfetti. Ama şimdi köyde gidiyor köy muhtarlığına gidiyor ve nikahını kıyıyor. Çok güzel olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.