2010 yılında eski belediye binasında  faaliyete giren  Avanos Kadın Girişimciler Kooperatifi  Mutfağını Nevşehir Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Tuncer BAŞBOZKURT ziyaret etti. BAŞBOZKURT kooperatife yaptığı ziyarette ;
Bilindiği üzere, kooperatifçilik, ortak bir amaca ulaşmak için ekonomik ve sosyal imkanların yardımlaşma, dayanışma ve kefalet suretiyle bir araya getirilmesinden oluşan bir ortaklık türüdür. Dayanışma ve topluma hizmet etme anlayışının etrafında teşekkül eden kooperatifler, bireylerin ve toplumun ekonomik, sosyal ve demokratik gelişimi açısından önemli bir fonksiyon icra ederler. Bakanlığımıza bağlı yirmiye yakın kooperatif türü içinde ülke nüfusunun yarısına yakınını oluşturan kadınların, kurucu ve ortak olabildiği kadın kooperatifleri yeni gelişme ortamı bulmaya başlamıştır. Bakanlık olarak ekonomik ve sosyal hayatımızın temel direklerinden olan kadınlarımıza her zaman büyük önem verilmektedir. Refahın arttırılması için ekonomiye dahil olmayan kadın potansiyelimizi aktif hale getirmektir. Girişimci kadınlarımızın kendi aralarında dayanışma sağlamaları, örgütlenmeleri ve işbirliği mekanizmaları oluşturmalarına özel önem verilmektedir. Bu önemin en büyük göstergelerinden birisi de, kadınlarımızın kooperatif girişimciliği ile bir araya gelerek özellikle atıl kalan emeklerinin ekonomiye kazandırılması için “Kooperatif” kurulmasına yönelik atılan adımlardır. Böylece, kadınlar, kurdukları kooperatiflerde çalışma, üretme ve ekonomik gelir elde etme imkanını bulmaktadırlar.
Bakanlığımız koordinasyonunda hazırlanan “Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı”nda kadın kooperatifçiliğine özel önem verilerek; kadınlarımızın girişimcilik kabiliyetlerinin arttırılması ve ekonomide bir aktör olarak yer almalarının sağlanması için kooperatifler çatısı altında örgütlenmeleri yönünde çalışmalarda bulunulması, tedbirleri yer almaktadır.
Avanos Kadın Girişim Kooperatifinin yaptığı çalışmalarla, verdiği hizmetlerle hem Bakanlık nezdinde hem de ülkemiz genelinde tanınmış olması ve öne çıkması Avanos İlçemiz için bir şans olduğu aşikardır. Bu itibarla, hem Müdürlük olarak hem de Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları olarak rol model durumundaki Avanos Kadın Girişimi Kooperatifimizin kalkınması, gelişmesi için her daim destek verilmesi önem arz etmektedir. Dedi.
Kooperatif  yöneticileri ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.


Avanos Kızılırmak Gazetesi