Genelkurmay Başkanlığından, bu sabah saat 04.50 sularında, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı bildirildi. Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu ise 2 pilotun şehit olduğu açıklandı. 

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin’de devam eden operasyonlar sırasında yaralanmasının ardından GATA’da tedavi gören bir askerin kurtarılmayarak şehit olduğunu açıkladı.

ASKERLERİN ÇOĞU KAYSERİ KOMANDO TUGAYI'NDAN

6 şehidin verildiği Çığlı Üs Bölgesi'nde çoğunlukla Kayseri Komando Tugayı'ndan askerlerin bulunduğu öğrenildi. Bölgede düşen, 2 pilotun şehit olduğu Kobra tipi helikopterin ise Sikorsky koluna korumalık yaptığı belirtiliyor. Helikopterin aciliyet nedeniyle tüm teknik hazırlıkları yaptıktan sonra havalanıp havalanmadığı da araştırılıyor. Net durumun kaza kırım raporuyla ortaya çıkacağı ifade edildi.

Teröre darbe! 21 terörist öldürüldü!
Şırnak bölgesinde sürdürülen operasyonlarda teröristlerle çıkan çatışmada 15 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.Hakkari'de sabah çıkan çatışmada da 6 terörist öldürüldü. 
Gün içerisinde toplamda 21 terörist öldürüldü.


ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET, AİLELERİNE BÜYÜK SABIR, VE YARALILARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ​.

FİB Haber Merkezi olarak; Hakkâri’de meydana gelen saldırılar sonrası şehit olan askerlerimiz için müthiş bir acı içindeyiz, Kayserili , Sakaryalı, Artvinli, Edirneli, Bursalı, Mardinli, Nereli olursa olsun fark etmiyor içimiz yanıyor,
"Yüreklerimiz, doğudan gelen haberlerle bir daha bir daha yandı. Hain terör saldırısıyla can veren evlatlarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Tüm Türkiye gibi biz de şehitlerimize ağlıyoruz. Hain Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, Ailelerine Büyük sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.
"Şehitler ölmez vatan bölünmez."