Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy,  29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi’nin 567. Yıl Dönümü Nedeniyle Bir Mesaj Yayımladı.

Belediye başkanımız mesajında;

Ey, uğruna nice gönüller fethedip karadan gemiler yürüttüğümüz, ak kanatlı güvercinler gibi gökyüzüne sayısız şehitler uçurduğumuz şehir.

Aşılmaz denilen surlarının burçlarına Sancağ-ı Şerif’i dikmek için, ok yağmurlarına tutulmuş Ulubatlı Hasanlar gibi destanlar yazdığımız, uğruna çağ açıp çağ kapattığımız, Alemlerin Efendisinin övgüsüne mazhar olmuş güzel belde!

Ve ey bu beldenin sakinleri, evlad-ı Fatihanın torunları Aziz İstanbullular,

Bu gün; nebevi müjdenin ışığında, muzaffer komutan Fatih Sultan Muhammed Han ve şanlı ordusunu kutlu asker yapan büyük zaferin 567. yıldönümü.

Sadece Osmanlı ve Bizans Devleti’nin değil; kıtaların, milletlerin, medeniyetlerin, inançların tarihî seyrine de tesir etmiş bu çok yönlü ve etkili feth-i mübini; yeryüzünün merkezi, şehirlerin sultanı, sultanların şehri olan İstanbul’un fethini kutluyoruz.

Bizleri bir cihan devleti ve yeryüzü medeniyeti kılan bu fetihle İstanbul; bir ilim, kültür, sanat ticaret, siyaset, başkenti oldu.

Her türlü cemaat ve cemiyetten, dil, din, ırk ve kültürden insanların barış ve huzur içinde yaşadığı saadet yurdu, mutluluğa açılan kapı anlamına gelen Dersaadet; bu gün de aynı ruh, bilinç ve inançla bu tarihi misyonunu yerine getirmeye devam ediyor.

Bu duygularla feth-i mübinin 567. yıldönümünü tebrik ediyor, Fatih Sultan Mehmet Han’ı, onun kutlu askerlerini, kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum, dedi.