19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Nevşehir’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Törenlere Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’da katıldı.

Nevşehir’de gün dolayısıyla ilk tören valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Törenler daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor kompleksi içerisinde bulunan 2 nolu çim futbol sahasında devam etti.

Burada protokol ve törene katılanlar tarafından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından ise halk oyunları ve teakwondo gösterileri gerçekleştirildi.

  Daha sonra Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı tarafından köpek gösterisi sunuldu. JAKEM'de iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, doğal afette canlı arama ve kurtarma, narkotik ve uyuşturucu madde arama, keşif ve özel operasyon konularında eğitim alan köpekler, oluşturulan parkurda patlayıcı ve personel arama, itaat ve suçluyu etkisiz hale getirme gösterilerini başarıyla sahneledi.

Program Gençlik Haftası dolayısıyla yapılan sportif yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerin verilmesi ile sona erdi.

Nevşehir’de düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programına, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mazhar Bağlı, vatandaş ve öğrenciler katıldı.