“Gençlik ve Belediye” konusunda gerçekleşecek  5. Yerel Yönetimler Sempozyumunda,  Yerel Yönetimler “Gençlik ve Belediye”  yarışmasında  dereceye giren belediyelere Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ödülleri takdim edildi.

Bu kapsamda Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Özel İnsanlar Eğitim Merkezi ve Genç Dostu Belediye’ konulu proje, aralarında milletvekili, akademisyen ve yerel yönetim uzmanlarından oluşan 17 kişilik bir jüri tarafından değerlendirilerek ödüle layık görüldü. Nevşehir Belediyesi’ne ödülü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Ankara Ticaret Odası-Congresium’ da Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e takdim edildi.


AK Parti tarafından her yıl yapılan Geleneksel Yerel Yönetimler Sempozyumu'nun bu yıl 5'ncisi düzenlendi. Sempozyumla birlikte aynı zamanda Yerel Yönetimler Fuarı da açıldı. 13 Nisan Çarşamba günü başlayan Sempozyum ve fuarın açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptı. Sempozyumda AK Parti tarafından düzenlenen 'Gençlik ve Belediye' yarışmasının sonuçları açıklanarak, ödülleri dağıtıldı. Bu yarışmaya ‘Özel İnsanlar Eğitim Merkezi ve Genç Dostu Belediye’ konulu  Projesi ile katılan Nevşehir Belediyesi ödüle layık görüldü.

Yarışmanın ödülleri Sempozyum sırasında düzenlenen törenle Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verildi.

Başbakan Davutoğlu, Nevşehir Belediyesi standını gezdi

Ödül töreninin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yerel Yönetimler Fuarı'nı gezdi. Nevşehir Belediyesi'nin sosyal projelerinin yer aldığı standı da gezen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından karşılandı. Uzun süre Nevşehir Standında kalan Başbakan Davutoğlu, Nevşehir Belediyesi'nin projelerini inceleyerek, alınan ödülden dolayı Başkan Ünver'i tebrik etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na MNevşehir de sürdürdükleri sosyal belediyecilik projeleri hakkında kısa bir bilgi verirken, ziyaretin anısına da Sayın Davutoğlu'na kabak çekirdeği kuru üzüm hediye etti.

Ankara Ticaret Odası – Congresium'da düzenlenen Sempozyum ve Yerel Yönetim Fuarı'nın açılışına 4 bin dolayında katılım olurken, sempozyumun ardından fuara yoğun ziyaretçi akını yaşandı. Yerel Yönetim Fuarı'nın hafta sonuna kadar ziyaretçilere açık olacağı kaydedildi.


AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca, 13-14 Nisan 2016 tarihinde yapılacak olan Yerel Yönetimler Sempozyumuna katılmak üzere AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İl yerel yönetimler Başkanı sami Demirses, Gençlik kolları yerel yönetimler Başkanı Semih Bilgili, İlçe Başkanları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ,İlçe yerel yönetimler başkanları ile Belediye Başkanlarından oluşan bir heyet ile Ankara’da bulunuyor.

Ayrıca Nevşehir Belediye Standı önemli konuklarını ağırladı.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu gibi isimler Nevşehir standına büyük ilgi gösterdiler.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz misafirlerine Nevşehir standını gezdirerek Nevşehir'in meşhur ürünlerinden kuru üzüm , kabak çekirdeği , köftür gibi yöresel lezzetlerinden ikramda bulundu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda konuştu.





Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 5 Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda konuştu. İşte Davutoğlu'nun o konuşması...