Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, Korona virüs ile mücadele kapsamında bazı pazarcı esnaflarının tezgahlarını açamaz hale geldiğine dikkat çekerken, bu konuda çözüm önerilerini sıraladı.

Özmen, “Pazarcı esnafının gıda harici esnafımız şu anda önemli ölçüde mağduriyet yaşamakta. Birincisi ay sonu hepsini aylar önceden kesilmiş toptancısına verilmiş çekleri ve senetleri mevcut. Bu çekler ve senetler ne olacağı ile ilgili?. Önerimiz;

Birincisi bu çek ve senetler kesinlikle protesto edilmemesi gerekmektedir. İkincisi pazarcı esnafımıza bu çekler ve ödemeler karşılığında beyan ettiği borç karşılığı faizsiz ya da çok düşük faizli en az 6 ay sonra ödemesi başlayan 12 ay da ödeme periyotlu Kredi ya da destek acilen verilmeli. Bu kredi ya da desteğin esnafımızın sicil kaydı dikkate alınmadan değerlendirilmesidir. Hiç hazırlıksız tezgahları kapanan bu pazarcı esnaflarımızın cebinde kendini evinde 3 gün idare edecek erzak alma gücü dahi olmayan esnaflarımız çoğunlukta. Bu esnaflarımızın acilen evinden en az 2 ay çıkamayacağı hesabına göre faizsiz, en az 6 ay sonra ödemesi başlayan ve en az 12 taksitten oluşan acilen kredi ya da nakit para desteği yapılmalı. Değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve Ekonomi Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekşen Devlet büyüklerimiz olarak bu teklifimizin acilen değerlendirilmesi esnaflarımızı hem psikolojik hem de maddi oluşabilecek büyük sıkıntılardan kurtaracaktır” şeklinde konuştu.