Nevşehir Belediyesi, engellilere yönelik destekleri sürdürmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Rasim Arı, Engelliler Haftası dolayısıyla 7 engelliye daha manuel ve akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve onların sosyal hayata katılımını sağlamak için çeşitli projeler yürüten Nevşehir Belediyesi, bu kapsamda belirli aralıklarla engellilere manuel ve akülü tekerlekli sandalye dağıtımını sürdürüyor.

Göreve gelmesinin ardından onlarca akülü tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştiren Belediye Başkanı Rasim Arı, Engelliler Haftası dolayısıyla 7 engelli vatandaşa daha manuel ve akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Nevşehir Belediyesi olarak engellilerin önündeki engelleri kaldırma noktasında çok önemli çalışmalara imza attıklarını ve bu konuda Türkiye'ye örnek olacak yeni projeleri hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Arı, "Fiziki engelleri sevgiyle paylaşarak, el ele vererek hep beraber aşıyoruz. “ dedi.

Belediye olarak en büyük sorumluluklarından birinin, engellilerin duyarlılıklarını anlayarak, sorunları için çözümler bulmak olduğunu belirten Arı, herkesin bir engelli adayı olabileceğini unutmaması gerektiğine dikkati çekti.

Uygar bir toplumun en önemli niteliklerinden birinin, engellilerin günlük hayattaki etkin varlığı olduğunu kaydeden Arı, "Bu bilinçle onları toplumda aktif rol üstlendirecek projeler üretmeye ve onlara her türlü konuda destek olmaya devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını iyi bir şekilde anlayarak ve onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamı hazırlama sorumluluğu ile hareket ediyoruz." diye konuştu.