Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ülke TV’de Ömer Önder’in sunumuyla ekrana gelen Spor&Spor programına telefon bağlantısı ile canlı yayın konuğu oldu.

Programda Önder’in Nevşehir’deki koronavirüs tedbirleri konusunda sorularını cevaplandıran Arı, Türkiye’nin bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahip olduğunu belirterek, “Allah’ın izniyle millet olarak bu badirenin üstesinden gelecek ve daha güzel yarınlara ulaşacağız. Koronavirüse karşı birlikte mücadele edeceğiz. Dayanışmayı, paylaşmayı arttıracağız. İnşallah bu günleri de hep birlikte geride bırakacağız” dedi.

Salgının yayılımını önlemek amacıyla Nevşehir’de belediye olarak ilk günden itibaren ciddi tedbirler aldıklarını ve şehrin her bir noktasını dezenfekte ettiklerini kaydeden Arı, bu süreçte hem 65 yaş üstü vatandaşların hem de gençlerin sokağa çıkma yasağına ciddi oranda uyduklarını söyledi.

Arı, “Nevşehir’de halkımız hükümetimizin ve bakanlıklarımızın aldığı tedbirlere sıkı sıkıya uyuyor. Biraz önce şehrimizin sokaklarını gezdim ve yoğunluğun ciddi şekilde azaldığını gördüm. Sosyal mesafeyi muhafaza etmediğiniz ve toplumun içerisinde gezdiğiniz zaman insanların birbirlerine bulaştırma olasılığı çok yüksek. Hem Bilim Kurulu’nun hem de Sağlık Bakanımızın açıkladığı gibi insandan insana bu kadar hızlı yayılan bir virüs bugüne kadar olmadı. Gençlerimizin kendilerinin bu virüse yakalanma ve beraberinde vefat etme oranındaki düşük oranı kendileri için bir güvence olarak kabul ederek alınan tedbirlere riayet etme noktasında bir eksiklikleri vardı. Hükümetimiz de bunu gördü ve 20 yaş altındaki gençlerimizin sokağa çıkmalarını istisnalar haricinde engelledi. Gençlerimiz şu anda evlerinde ve bizlerde evlerinden çıkmamaları için farklı aktiviteler yapıyoruz. Sosyal medya üzerinden canlı yayınlar, konserler yapıyoruz, onların istedikleri kitapları gönderiyoruz. Onların evde sıkılmamaları için her türlü tedbiri alıyoruz. “ diye konuştu.

Arı ayrıca, koronavirüs salgını yüzünden sokağa çıkma kısıtlaması olan yaşlılar, risk grubundaki kronik hastalığı bulunanlar, engelliler ve ihtiyaç sahipleri için Nevşehir Belediyesi’nin yürüttüğü proje ve çalışmalara ilişkin izleyicilere bilgiler verdi.