Kırşehir'in Ulupınar Köyü'ndeki 1'inci derece sit ve höyük  alanında kaçak kazı yapıldığı ihbarını değerlendiren Jandarma ekipleri Yunus Emre'nin türbesinin bulunduğu Ulupınar Köyü'ne gece saatlerinde yaptıkları  operasyonda, kaçak kazı yaptığı iddia edilen aralarında Aksaraylı belde belediye başkanı, memur, emekli astsubay, doktor ve infaz koruma memurunun da olduğu 14 kişi suçüstü yakalandı.

Operasyonda 1 ekskavatör, 1 çekici ve dorsesi, 4 otomobil, 50 kilogram sodyum karbonat, 1 pusula, 1 dürbün, 1 ampermetre, 1  el feneri. 140 metre elektrik kablosu 22 av tüfeği fişeği ile kazı malzemeleri ele geçirildi. Ayrıca Ankara'da görevli olduğu öğrenilen memurun üzerinde farklı isimlere düzenlenmiş sahte kimlik, sahte doktor kaşesi ile geçirildi.

Şüpheliler, İl Jandarmada Komutanlığı'nda haklarında yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kaçak kazı yaptığı iddia edilen şüphelilerden emekli Astsubay İ.M. ve Memur Ö.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.