SİLAHLI darbe teşebbüsünü engellemek adına sokaklara çıkan ve bu esnada şehitdüşen vatandaşların ailelerine destekamacıyla Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyası dolandırıcıların hedefi haline geldi. Antalyalı hayırsever işadamlarını bizzat Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun ismi ile arayan dolandırıcılar, sahte banka hesapları ile vurgun yapmanın peşine düştü.
TELEFON OYUNU
Peki, son derece profesyonel davranan dolandırıcılar nasıl bir yöntem izliyor? İnsanların manevi duygularını sömüren şebeke, telefonlarına ulaştıkları hayırsever işadamlarına Antalya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’nden aradıklarını söylüyor. Sözde özel kalem müdürü yardım kampanyası hakkında bilgi verdikten hemen sonra telefonu kendini vali olarak tanıtan dolandırıcıya aktarıyor.
SAHTE VALİ PARA İSTİYOR
İşte bu noktada da dolandırıcılık yönteminin en can alıcı yöntemi devreye giriyor. Sahte vali telefondaki işadamına Başbakanlık tarafından açıklanan resmi banka hesapları yerine şebekenin kullandığı kişisel banka hesabının numarasını veriyor. Durumdan şüphelenmeyen işadamları ise bu hesap numarasına yüzlerce, binlerce lira bağış yapıyor.
VATANDAŞ BİLİNÇLİ OLSUN
Kendilerine ulaşan şikâyetler üzerine jet hızıyla harekete geçtiklerini kaydedenAntalya Valisi Karaloğlu, “Maalesef dolandırıcıların tuzağına düşen hayırseverlerimiz olmuş. Bu adamlar benim ve özel kalem müdürümüzün ismini kullanarak yardım toplamaya çalışmış. Bazı girişimlerinde de başarılı olmuş. Biz bazı hesaplara bloke koydurduk. Ancak bu işi çözecek olan vatandaşımızın bilinçli olması” dedi.
‘PARA İSTEYENE İNANMAYIN’
Yardım yapmak isteyen vatandaşların Başbakanlık tarafından açıklanan banka hesap numaralarını dikkate alması gerektiğinin altını çizen Karaloğlu, “Ben dahil hiçbir valilik personeli telefon açıp bağış istemez. Lütfen vatandaşımız bu konuda uyanık olsun. Valiliğimiz sitesinde resmi banka hesap numaraları mevcut. Bunun dışındaki hiçbir hesaba kim ararsa arasın para yatırmayın. Bu tür girişimleri de lütfen ilgili kamukurumları ile paylaşın” diye konuştu.
MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR
Bu tür dolandırıcılık yöntemlerine girişen bazı isimlerin yakalandığına dikkat çeken Karaloğlu, şöyle dedi: “Polisimiz bu konuyla ilgili çok ciddi bir araştırma yürütüyor. Eğer bu şekilde aranıp bağış yapmış olan vatandaşlarımız varsa derhal kolluk kuvvetlerimizle iletişime geçsinler. Böyle ulvi bir kampanyayı bile kendi çıkarlarına alet edenlere yönelik mücadelemiz devam edecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”