Nevşehir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Berat Kandili Özel Programı TGRT Haber,  TGRT Belgesel, TGRT Ev ve TGRT FM kanallarında canlı olarak yayınlandı.

Berat Kandili nedeniyle Nevşehir’de çok sayıda vatandaş Kurşunlu Camii’ne akın etti.

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kurşunlu Camii’nde düzenlenen programda İl Müftüsü Yakup Öztürk sohbetinde, gecenin önemine binaen konuşma yaptı.

Kandil programında Nevşehir İlahi Ekibi tarafından Kur’an-ı Kerim’den Aşr-ı Şerifler, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okunurken, salâvatlar getirildi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, Aşr-ı Şeriflerin, Mevlid-i Şerif’in, salâvatların ve Özel Harekât Polis aileleri tarafından okunan 800 Hatm-i Şerifin de duasını yaptı.  

Kandil programının ardından kılınan yatsı namazı sonrası cami çıkışında İhlâs Holding tarafından vatandaşlara kitap hediye edilirken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından süt, Kızılay Nevşehir Şubesi ise kek ve meyve suyu ikramında bulundu.


Nevşehir GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Nevşehir il müdürlüğü tarafından yaklaşık bin 500 kişiye camii çıkısında süt dağıtıldı.
Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürü Okan Yılmaz , Hem sütü ön plana çıkarmak hemde halkımıza camii çıkışında sıcak süt ve kandil simidi ikram etmekti yaklaşık bin 500 kişiye cami çıkışında süt ve kandil simidi dağıtımı yaptık dedi.
Kızılay Nevşehir şubesi de camiye giriş ve çıkışta vatandaşlara su ve çeşitli ikramlarda bulundu.


Kızılırmak Gazetesi