TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “BİK seçimleri 11 Şubat 2017 Cumartesi günü yapılacak.

Adalet yerini buldu”

Nevşehir’de ki gazetelerin de oy kullanacağı BİK seçimleri 11 Şubat 2017 Cumartesi günü Ankara’da yapılacak. Nevşehir ve ilçelerinde yayın yapan gazete sahipleri de oy kullanacak. Ağırlıklı olarak Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna destek verecekler.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda yer alacak Anadolu gazete sahiplerinden 3 temsilci seçimine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Bu kararla adalet yerini buldu ve seçimin Ankara’da yapılmasının önündeki engel, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdare Dava Dairesi 'nin kararıyla kalktı. Seçim, 11 Şubat Cumartesi günü Ankara’da yapılacak.

195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunun 5. maddesi uyarınca Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda yer alacak Anadolu gazete sahiplerinden 3 temsilcinin seçimini engellemek isteyen bazı adaylar, bir süredir karalama ve iftira içeren açıklamalar yapıyordu.

Son olarak bu iftiralarını bir üst seviyeye taşıyan bu adaylar, seçimin yapılmaması için Ankara 17. İdare Mahkemesine başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Bu kararı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden gönderilen kesin bilgiler ışığında değerlendiren Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdare Dava Dairesi, seçimin yapılmasının önünde hiçbir engel olmadığına, tüm çalışmaların yasal zeminde yürüdüğüne hükmetti. Böylece yürütmenin durdurulması kararı iptal edildi ve seçimin 11 Şubat Cumartesi günü Ankara Çankaya Belediyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda yapılması kesinleşti.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun adayları olan M. Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen’den oluşan 3 adayın, Türkiye genelinde 1.084 gazete sahibinden 700’den fazlasının desteğini alması üzerine bazı diğer adaylarca geçtiğimiz hafta karalama kampanyası başlatılmıştı. Türkiye genelinde 200 oy bile toplayamayan bu adaylar, çeşitli bahanelerle seçime gölge düşürme çabasına girmiş, gerçeği yansıtmayan açıklamalarla kafa karışıklığı yaratmaya çalışmışlardı.