Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e gelen   Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı(TÜRGEV) Yönetim Kurulu üyesi  Bilal Erdoğan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk,  AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz’ün yanı sıra bazı AK Partili yöneticiler ile birlikte  bazı sivil toplum teşkilatlarının yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, eğitim ve spor alanında  etkin hizmetler yürüten Bilal Erdoğan’a çalışmalarında başarılar diledi.

Belediye Başkanı Ünver, ziyaretin anısına Bilal Erdoğan’a, Avanos el sanatları ürünlerinden biri olan ve üzerinde nazar ağacı figürü bulunan  çanak tabak  hediye takdim etti.

Daha sonra Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu’da yaptırılan son Külliye olarak da bilinen Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Külliyesi’ni gezerek Belediye Başkanı Hasan Ünver’den Kurşunlu Cami, Medrese, Aşevi,  Sıbyan Mektebi, Kervansaray ve Hamamdan oluşan Nevşehirli Damat İbrahimpaşa Külliyesine ilişkin olarak bilgiler aldı.

Bilal Erdoğan  daha sonra Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile işbirliği halinde yapım çalışmaları devam eden Cumhuriyet döneminin Nevşehir’deki en büyük Külliyesi konumundaki Nevşehir Külliyesi’ni gezdi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi’nin yanı sıra hayırsever Nevşehirlilerin destekleri ile yapımı sürdürülen ve açık ve kapalı mekanlarıyla 11 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği camii, gasilhane, gusülhane, morg, kadın ve erkek taziye evi, 500 kişilik konferans salonu, Alimler misafirhanesi ve kütüphane ile dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli sosyal donatılarında yer alacağı Nevşehir Külliyesi’nde ilgili olarak üzere Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı ve TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan’a bilgiler aktardı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı ve TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi  Bilal Erdoğan  beraberindeki heyet ile birlikte, daha sonra Nevşehir’in tarihi ve turistik merkezlerini  ziyaret etti.