Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince düzenlenen Belediye Esnaf Buluşması Toplantısı Birlik Toplantı Salonunda Merkez Oda Kurulları olan Esnaf ve Sanatkarların katılımı ile Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın sunumuyla gerçekleşti.

Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı'nın açılış konuşması akabinde konuşma yapan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı Belediye bünyesinde Esnaf Birimini kuruyoruz. Birim Müdürü olarakta Özkan Beyi atıyoruz ifadesinde bulundu.

Konuyla ilgili detaylı açıklama yapan Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı; "Nevşehir Merkez İlçe sınırları içerisinde hizmet sunan Esnaf ve Sanatkarlarımız ile bunların yanında çalışanların; mahalli müşterek nitelikteki teknik ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel faaliyetlerine uygun olarak gelişmelerini sağlamak, meslek mensuplarımızın birbirleriyle ve diğer vatandaşlarımız ile ilişkilerinde güveni hakim kılmak ve Belediye Başkanlığımızdaki tüm iş ve işlemleri tek bir merkezden yürütebilmek amacıyla ilimiz ekonomisinin ve gelişiminin mihenk taşı olan Esnaf ve Sanatkarımız için Belediyemiz bünyesinde Esnaf ve Sanatkarlar Müdürlüğü veya Birimi kurulmasını yazılı olarak geçtiğimiz ay talep ettik. Sağ olsun Belediye Başkanımız bu talebimizi geri çevirmeyerek Esnaf Biriminin kurulacağının müjdesini burada verdi. Kendisine Esnaf ve Sanatkarlarımız ve camiamız adına teşekkürü borç biliyorum. Bizlerde ilimiz esnaf ve sanatkarına faydalı bir işe vesile olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.