Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanlığından yapılan açıklamada, Ülkemizin istikbal ve istiklal mücadelesi verdiği darbe girişiminin sendikal bir malzeme yapılmayacak kadar hassas olduğuna dikkat çekildi.

Bu konuda ilimizde faaliyet gösteren bir sendikanın yaptığı açıklamalara duyulan tepkinin dile getirildiği açıklamada; “Ülkemiz 15 Temmuz’da  tarihinin en karanlık gecesini yaşadı. Bir gecede İstiklal ve İstikbal mücadelesi zafer ile sonuçlandı. Başta bu zaferi bahşeden Cenabı-ı Allah’a Hamd olsun. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Milletine şükran ve minnettarlığımızı arz ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilimizde de olağan üstü durumlar yaşanarak kurumlar da FETÖ /PDY temizliğine gidilmiştir. Bu temizlik sendikal malzeme yapılmayacak kadar hassas bir konudur. İlk günden beri olayları yakından takipte olan sendikamız gerek sendika içinde gerekse diğer sendikalardan açığa alınan veya ihraç edilen kişilerin durumları ilgili makam ve kuruluşlarla her türlü bilgi paylaşılmış ve bilgilendirmeler de bulunulmuştur. Açığa alınan veya ihraç edilenler arasında bir masumun dahi olmamasına ve hassas davranılmasına dikkat edilmesi bizim önceliklerimiz arasındadır. Diğer taraftan ortam karartması yapılarak sürecin sulanmasına asla taraf değilizdir. Son zamanlarda Nevşehir de yapılan her iş ve işlemde Türk Eğitim Sen Başkanının ilimizde yapılan faaliyetleri kendi çabaları ve çalışmaları sonucunda kazanılmış gibi göstermeleri kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinden ve yanıltılmasından öteye gitmemektedir.    

Türk Eğitim-Sen 2 yıldır ilimizde yetkiyi kaybetmiştir. Kamu çalışanları sendikası olarak Eğitim Bir Sen yetkilidir. Yetkili sendika olarak  her türlü sendikal kararlarda kanunen katılma ve söz söyleme hakkı Eğitim Bir Sen’e aittir. Eğitim Bir Sen tüm eğitim çalışanlarının hak ve kazanımlarının yanındadır ve taraftır. Türk Eğitim Sen’in hiçbir konuda herhangi bir etkisi ve yetkisi yoktur. Etkisi ve yetkisi olmayanların meydanlarda toplumu yanıltmaya dönük açıklamalarını esefle takip ediyor ve kınıyoruz. Tekrardan belirtmeliyiz ki şu dönemde makam ve yetki sahibi kişilerin sorumluluk bilincinde hareket etmesi gerektiği İnancındayız. FETÖ temizliği sendikal veya kişisel çıkarlar uğruna istismar edilemeyecek kadar hassas ve önemli bir konudur. Kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerinde bulunuldu.