Nusaybin'de 14 Mart tarihinde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortak yürüttüğü operasyonlar sürüyor. 

Bugün Dicle Mahallesi Menekşe Sokak'ta hareket halinde bulunan askeri time, teröristler roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda yaralanan 4 asker Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı, ancak durumu ağır olan Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla kurtarılamadı.

Saldırının ardından bölgede güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma yer yer sürüyor.

EŞİ VE ÇOCUKLARININ GÖZLERİ ÖNÜNDE... 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde köy korucusu, eşiyle birlikte çocuğunu doktora götürmeye giderken teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda, korucu şehit olurken, yanında bulunan eşi ve çocuğu da yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin ilçesi Girmeli Mahallesi’nde meydana geldi. Tepealtı köyünde ikamet eden ve eşiyle birlikte, çocuğunu aşı yaptırmak için Girmeli Sağlık Ocağı’na götüren geçici köy korucusu Adnan Durak (45), teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. 

BUGÜN DOĞUM GÜNÜYDÜ

Saldırıda, Durak, eşi ve çocuğu yaralandı. Nusaybin İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Durak, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Eşi ve çocuğunun tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılırken, Adnan Durak’ın bugün doğum günü olduğu da belirtildi.



NEVŞEHİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristler ile girilen çatışma sonrasında şehit düşen Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla’nın baba ocağı Nevşehir’e ateş düştü.

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde ikamet eden baba Hasan Hüseyin Karabakla’ya acı haberi Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu ve Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı verdi.

Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu ülkeyi üç beş çapulcuya bırakmayacağız" dedi. Balcı, "Şehidimize yürekler dayanmaz. PKK’nın bitirilmesi lazım. Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Ayrımcılık yapmamamız lazım. Birlik içinde PKK’yı başımızdan atmamız lazım. Türkiye olarak Derinkuyu olarak acı içerisindeyiz. Şehidimizin mekanı cennet olsun. PKK’yı yok edeceğiz. Bu ülkeyi çapulculara bırakmayacağız. İyi günler yakında gelecek" dedi.

Derinkuyu’da şehit haberini duyan vatandaşlar ise şehit Jandarma Astsubay Üstçavuşu’un baba ocağına akın etti.

Astsubay Üstçavuş’un Bingöl’den geçici görev ile Nusaybin’e gittiği öğrenildi. Şehit Jandarma Asrsubay Üstçavuş’un iki çocuğu bulunuyor.

Posta


FİB Haber Merkezi olarak Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağliği diliyorum. Ya Rab; Bu aziz vatanimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine engel olmaya çalişan it sürülerini kahr-u perişan eyle...