Nevşehir'de 18 Mart Çanakkale Zaferi düzenlenen törenle kutlanırken, Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen tiyatro gösterisi Başta Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz olmak üzere salonda bulunan herkesi ağlattı.

Nevşehir’ de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümünde şehitlerimiz düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.
Bugün Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde  Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen programda canlandırma ve sinevizyon eşliğinde yapılan seslendirmeler, protokol ve salonu dolduran Nevşehirlileri göz yaşlarına boğdu.

Oldukça duygusal anların yaşandığı etkinlikte öğrenciler,  kompozisyon, şiir ve türkülerle Çanakkale Zaferinin ruhunu, oldukça  başarılı bir şekilde sahneye yansıttılar.


Nevşehir Kapadokya kültür merkezi Konferans Salonunda düzenlenen anma programında duygu dolu anlar yaşandı. Nevşehir Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Anadolu Lisesi tarafından organize edilen programda Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen canlandırmalı anlatımlar salonu dolduran vatandaşlardan büyük beğeni aldı.

Çanakkale'yi Herkes Mutlaka Görmeli...!

Proğramda gözyaşlarına hakim olamayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, yaptığı konuşmasında; Çanakkale’nin mutlaka görülmesi gerektiğini belirterek, “Biz elimizden geldiği kadar gençlerimizi götürmeye çalışıyoruz. Bizi biz yapan, bir arada tutunmamızı gerektiren sebepler hepsi Çanakkale’de var ve gidip mutlaka görülmesi lazım. Bu ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hatta sınırlarımızın ötesinden yan yana yatan şehitleri görünce oralara da borcumuz olduğunu anlıyoruz. Halep’ten Şam’dan gelip orada şehit olanları görünce bugün neden Suriyeli misafirlerimize ev sahipliği yapmak zorunda olduğumuzu daha iyi anlıyoruz” dedi.  

Çok büyük bedeller ödeyerek bugünlere gelindiğini anımsatan Açıkgöz, “Bugün hala bedel ödüyoruz. Şehitlerimizin milletimizin gönlünde ayrı bir yeri var. Ne zaman ki bu duygudan mahrum oluruz o zaman ülke olarak batarız. Bir insanın verebileceği en kıymetli şey canıdır. Canınızdan vazgeçiyorsunuz ama ebedi hayatı ve Allah’ın rızasını kazanıyorsunuz. Bizi bir arada tutan bu inancımızdır, değerlerimizdir. Bunlardan kopamayız, çocuklarımıza mutlaka öğretmeliyiz” dedi.  

Konuşmasında gençlere de seslenen AÇIKGÖZ “Şehitlerimiz okullarını bırakıp geldiler. Onların yarım bıraktığını sizler tamamlayacak, Türkiye’yi dünyanın en ileri ülkeleri arasına sokacak şekilde çalışacak, bilimde sanayide teknolojide ileri gitmek için çok çalışacaksınız. Bunun için var gücümüzle çalışmalıyız. Yüz yıl önce önümüzü kesmeye çalışanlar bugün de ihanet şebekeleriyle bize tuzaklar kurmaya çalıştılar. Çok şükür tüm bunları aşarak bugünlere gelebildik” dedi.  

Program da Anadolu lisesi ögrencilerinin canlandırdıgı gösteri ve kısa tiyatrolar heyecanla izlendi. Salonda duygu dolu anlar yaşandı. Özellikle, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver ve Bir çok katılımcı göz yaşlarını tutamadı.

Proğram bitiminde Vali Aktaş, Proğramı düzenleyen Anadolu Lisesi Öğrencilerini tebrik ederek kutladı.

Bu muhteşem proğramı www.fibhaber.tv de izleyebilirsiniz.