Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Mustafa Ceviz, Milliyetçi Hareket Partisine referandum süreciyle birlikte dayatılmak istenen bir partinin yandaşı veya payandası suçlamalarının kesinlikle asılsız iddialardan öte gidemeyeceğini dile getirdi.
Türk milletinin varlığı ve bölünmez bütünlüğünün başlıca teminatının Milliyetçi Hareket Partisi olduğuna dikkat çeken Merkez İlçe Başkanı Mustafa Ceviz, “Bizim için asıl olan Ülkemiz ve ülkümüzdür. Hiçbir sebep Milliyetçi Hareket Partisinin tarihi misyonunun önüne geçemez. Ve bizi asla yolumuzdan döndüremez. Rejim değişikliği olarak öne sürülen, bir partinin yandaşı ve payandası olarak partimize dayatılan hiçbir hükmün aslı ve esası yoktur. Bu referandumda oylanacak olan rejim değişikliği değil, hükümet sistemi düzenlemesidir. Zaten Milliyetçi Hareket Partisinin düsturunda da devletin devamı esastır. Devletin bekası için bizler vatan ve bayrak adına millet adına asgari müştereklerde bir ve beraber olmak zorundayız. Bayrağın inmediği, ezanların susmadığı sürece ancak devlet vardır. Ülkenin varlığı ve bölünmez bütünlüğünün teminatı Milliyetçi Hareket Partisidir” açıklamalarında bulundu.

Mustafa Ceviz yeniden başkan


Milliyetçi Hareket Partisinde ilçe kongreleri süreci merkez ilçe kongresiyle başladı. Kongreye tek liste halinde çıkan Mustafa Ceviz yeniden göreve seçildi.

Nevşehir Ticaret Borsası Konferans Salonunda yapılan Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Kongresine MHP İl Başkanı İlhan Kaya’nın yanı sıra MHP eski milletvekili Mehmet Varol, Milletvekili adayı ve Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Ülkü Ocakları Başkanı Cihat Burak Korkmaz, MYK üyeleri Hasan Dağaslanı ve Hikmet Nazlı ile Kayseri eski İl başkanı Mazhar Gündoğdu, Partililer ve Ülkücü gençler katıldılar.

MHP MYK Üyeleri Hasan Dağaslanı, Hikmet Nazlı ve Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven’in kongre divan üyeliğine seçilmesinin ardından konuşan MYK Üyesi Hikmet Nazlı, 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinin % 52 halk oyu alarak seçilmesinin ardından yaptığı açıklamaların Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bir zemin hazırladığına dikkat çekti.

Nazlı, “Sayın Genel Başkanımız 11 Ekim’de dile getirdiği açıklamalarında Türkiye’nin bir beka sorunu yaşadığına dikkat çekti. Şimdilerde Milliyetçi Hareket Partisini ve Ülkü Hareketi ülkeyi hayır oyu vermeyerek bölünmenin eşiğine getirdiğini söyleyenler, Cumhuriyet Halk Partisi 2011 yılındaki anayasa değişikliği teklifleriyle aslında Ülkeyi bölme niyetlerini açığa çıkarmışlardı. Bunlar o dönem CHP’li anayasa değişikliği komisyonu üyelerinin teklifleriyle devlet tutanaklarında var” dedi.
Siyasetin sosyoloji ve Psikolojinin yanında aritmetik ile de doğrudan ilişkili bir kavram olduğunu söyleyen MHP Kayseri eski İl Başkanı Mazhar Gündoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletin iradesi için kaldırabildiğiniz elin çok önemli olduğunu kaydederken, “Ülkemiz bir referandum yaşadı. Sessiz bir referandumdu. Öyle hafızalarda kalan bir referandum değildi. Halkın kendisinin Cumhurbaşkanını seçtiği referandumdan bahsediyorum. Aslında o referandum bugünlerinde habercisiydi. Öte yandan 2010 yılında yapılan referandum da bugünlerin habercisiydi, 15 Temmuz’un habercisiydi. Israrlı hayırlarımıza rağmen evet çıktı ve bugünlere geldik” diye konuştu.

Zamanın bir ve beraber olma zamanı olduğunu söyleyen MHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Ceviz ise konuşmasında; “Ayrışma ve kutuplaşmanın bizim lügatımızda yeri yoktur. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak Vatan, Millet, Devlet ve Bayrak yanlısıyız. Bu dört unsur varsa bizler varız. Unutmayın ki, bizler memlekete sahip çıkmaz isek birileri bu zaaftan yararlanmaya çalışacaklardır. İçimizdekilerin ve Avrupa’nın amacı birlik ve beraberliğimizi bozmaktır. Buna imkan vermemeliyiz” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından MHP Merkez İlçe Kongresinde oy kullanımına geçildi. Tek liste ile kongreye giren Mustafa Ceviz üçüncü kez bu göreve seçildi.
MHP Merkez İlçe Yönetiminde; Mustafa Ceviz (Başkan), Gökhan Göğdemir, Murat Açıkgöz, İsmail Görür, Özdilek İşgören, Tahsin Taş, Nurettin Aslan, Murat Aksüt, Adem Murat Yağcı, Yusuf Ağmaz, Enver Özçiftçi, Uğur Karadayı, Yavuz Demir, Metin Didinmez, Suat Yalçın, Mustafa Eroğlu, Remzi Güzel, Caner Çekiç ve Kemal Çelikbaş isimleri ise yönetim kurulu üyeleri olarak yer aldılar.