Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in TBMM’ de gerçekleştirilen birinci tur anayasa değişikliği oylamalarında CHP’li Milletvekillerinin tutumlarını eleştirmesine yanıt verdi.

CHP Milletvekillerinin meclisteki oylamalarda AK Partili Milletvekillerinin anayasa da belirtilen kurallara uygun oy kullanmaları konusunda uyarılarda bulunduğunu kaydeden CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, eleştirileri dolayısıyla AK Parti Nevşehir İl Başkanı M. Ali Tanrıver’i insaflı olmaya davet ettiğini dile getirdi.

Gülmez, “Sayın Milletvekilleri göreve başlarken Anayasayı koruyacaklarına dair hepside yemin etmişlerdir. Yemin demek bir insanın onurudur. Anayasanın değiştirilebilmesi için oyların gizli, tasnifin açık olması gerekir. Anayasa da bu şekilde yazmaktadır.

Bazı Milletvekilleri anayasa değişikliği oylamalarında bazı çevrelere yaranmak için oylarını açık bir şekilde kullanmışlardır. Bizim milletvekillerimizde bu duruma karşı çıkmışlardır. Bazı milletvekilleri de bu duruma olumsuz davranışlar sergileyerek karşı durmak istemişlerdir. Anayasa hükmünü çiğneyen milletvekili suçlu olmuyorda, bu anayasa hükmünü hatırlatan bizim CHP’li milletvekilleri mi suçlu oluyor. Bu nedenle ben AKP İl Başkanı M. Ali Tanrıver’in açıklamalarında insafa davet ediyorum. Kesinlikle bizim Milletvekillerimiz yasalara, iç tüzüğe ve yönetmeliklere riayet etmişlerdir. Yasalara, iç tüzüğe ve yönetmeliklere birilerine yaranmak için karşı gelen AKP Milletvekilleridir” dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, “ CHP zihniyeti anayasa görüşmelerinde bizi şaşırtmadı” demişti.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, TBMM’nde anayasa değişikliği görüşmelerin yapıldığı süreçte CHP Milletvekillerinin kürsü işgaline yönelik girişiminin demokratik bir davranış olmadığını belirterek, “TBMM çatısı altında kürsü işgali, demokratik teamüllerin dışında kabadayılığın da ötesinde oldukça çirkin bir davranıştır.” dedi.
“Hain darbeciler tarafından bile yıkılamayan, halkın hür iradesinin ifade bulduğu kürsü, hangi şekilde olursa olsun işgal edilemez” diyen Tanrıver, TBMM çatısı altında 18 maddelik anayasa değişikliği ile yapılan görüşmeler sırasında CHP’nin adeta yüce meclisi çalışamaz hale getirici kürsü işgalinin yaşandığını belirtti.
Bunun demokratik teamüller ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığının altını çizen Tanrıver, demokrasiye yakışmayan böyle bir durumun vatandaşların da büyük tepkisini çektiğini vurguladı.
Tanrıver, “ Meclisimize asla yakışmayan kürsü işgali, hangi şekilde olursa olsun asla tasvip edilemez. Milletvekilleri eleştirileri belki en sert bir şekilde paylaşabilirler. Bunu demokratik değerler noktasında son derece normal bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Ancak tüm bu gelişmeler karşısında, TBMM kürsünün işgal edilmesi bir anlamda şiddetin sergilenmesidir. Biz buna şiddetle karşıyız. Bunu kabul etmiyoruz ve demokratik bir davranış olmadığına inanıyoruz. CHP’li milletvekillerinin bu davranışı demokrasiye hiçbir şekilde yakışmayacak bir tavırdır. Sorumsuz davranışlarla insanları tahrik etmek, insanları şiddete sevk etmek TBMM çatısı altında kabul edilemez bir davranış şeklidir. CHP’nin asıl derdi bundan sonra koalisyon yolu ile de olsa iktidar olamayacak endişeleri budur. Onun için bu tür çirkin tavırlar içinde kendilerini küçük düşürüyorlar." ifadelerini kullandı.