Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, bazı basın yayın organlarının Partinin referanduma ilişkin çalışmalarının görmezden gelinmesine tepki gösterdi.  
Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Gülmez, CHP il ve ilçe örgütleri olarak referanduma dair yapılan çalışmaların görmezden gelinemeyeceğinin de altını çizdi.

Gülmez, “Cumhuriyet Halk Partisinin Nevşehir ili genelinde referanduma ilişkin çalışmaları kamuoyunun büyük bir bölümü gayet iyi bilmektedir. Referandum çalışmalarımıza başladığımız günden bu yana sayısız milletvekilimiz ve parti yetkililerimiz Nevşehir’e gelerek çalışmalarımıza destek olmuşlardır. Nevşehir’in tüm ilçelerinde, beldelerinde ve köylerinin büyük bölümünde yaptığımız referandum çalışmalarımızı görmezden gelmenin altında asla iyi niyet olamaz. Nevşehir merkez başta olmak üzere, Avanos, Ürgüp, Kozaklı, Hacıbektaş, Derinkuyu ve Gülşehir ilçelerimizde yaptığımız çalışmalarımızda Mersin Milletvekilimiz Aytuğ Atıcı, Çankırı Milletvekilimiz Muharrem Erkek, Ankara Milletvekilimiz Şenol Sarıhan, Aydın Milletvekilimiz Bülent Tezcan, Parti Meclis Üyemiz Hakkı Süha Okay, Gaziemir Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol, Niğde Milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer, İzmir Milletvekilimiz Tuncay Özkan, Kayseri Milletvekilimiz Çetin Arık, Ankara Milletvekilimiz Necati Yılmaz, Bursa Milletvekilimiz Ceyhun İrgil referandum çalışmalarımıza bizzat katılmışlar ve ilçelerimizde ve beldelerimizde 16 Nisan da yapılacak olan referandum hakkında halkımızı ve partililerimizi bilgilendirmişlerdir. Öte yandan Yalova Millletvekilimiz Sayın Muharrem İnce’nin beraberindeki milletvekilleriyle birlikte ilimizde gerçekleştirdiği miting’de göz ardı edilemez. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı bu mitingimizi de görmezden gelmeye çalışmak dürüst bir yaklaşımla bağdaştırılamaz. Partimize ve teşkilatlarımıza yönelik bu tür haberleri şiddetle kınıyoruz” dedi.