SODEM'in yerel yönetim ödülleri kapsamında 100 belediye 500 projeyle yarıştı. Bunların içinden 70 proje ödül aldı. Nevşehir'den sadece Avanos Belediyesi, Sokak hayvanları dalında ödüle layık görüldü.

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını yaygınlaştırmak, ortak bir dil kullanımı ile başarılı belediyecilik uygulamalarını Türkiye’de ve dünyada güçlü bir algıya dönüştürmek amacı ile kurulan ve 122 üye belediye ile ülkede 15 milyon nüfusu temsil eden, Başkanlığını Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sürdürdüğü Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin (SODEM) belediyeler buluşması ve yerel yönetim ödülleri etkinliklerini Seferihisar’da gerçekleştirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törende, 100’ün üzerinde belediyenin toplam 500 projeyle katıldığı yarışmada seçici kurul tarafından ödüle layık görülen belediyelerin başkanları, ödüllerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı. Avanos Belediyesi Sokak Hayvanları ile ilgili yürüttüğü projeleri ile ödül aldı.
500 projenin değerlendirildiği yarışmada 70 proje dereceye girebildi.​