Kadir Gecesi’nin “Bin aydan daha hayırlı gece” olduğuna inanıldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, tüm İslam aleminin bu mübarek gecesini yayınladığı mesajla kutladı.
 
Gülmez, "Kur'an-ı Kerim'in indiği, gökyüzünün de, yeryüzünün de nurlandığı Kadir Gecesi'ni idrak etmenin mutluluğunu maalesef buruk yaşıyoruz. Böylesi kutsal bir ayda ve gecede ne yazık ki, kandan beslenenlerin, gözyaşından medet umanların, kardeşi kardeşe kırdıranların hiç durmadığı mübarek ay içerisinde bile acılar çektirenlerin durmadığı bir dönem yaşıyoruz. Bu kutsal gecenin hatırına ülkemiz ve başta Ortadoğu olmak üzere tüm Dünya için huzur ve barış dilemeliyiz” dedi.
 
Kendini Müslüman addeden her bireyin Kadir Gecesi hatırına huzur için dua etmelerini isteyen Kamil Gülmez, “Ülkemizi ve özellikle İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren zihniyeti ve onların destekçilerine karşı tavır almak kendini Müslüman sayan herkesin haklı görevidir. İslamiyet hiçbir zaman zalim olmayı emretmemiştir. Bugün zalime karşı dik durmanın zamanıdır, zalimlere karşı olmanın zamanıdır. Kadir Gecesi, İslamiyet’i kullanarak kan dökenlere, masum insanlara kıyanlara, kundaktaki bebeğe bile acımayanlara karşı durmak, Dünya için kalıcı huzur ve barış dilemek için en hayırlı gecedir” diye kaydetti.