Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İlimizde bulunan Cibuti Ulusal Meclis Başkanı Mohamed Ali Houmed ve beraberindeki Parlementer heyeti ile bir araya geldi.

Ankara’daki resmi temaslarının ardından Kapadokya’ya ilimize gelerek, Nevşehir’in tarihi ve turistik merkezlerini ziyarette bulunan Cibuti Ulusal Meclis Başkanı Mohamed Ali Houmedve beraberindeki heyeti, Emniyet Tesisleri Topuzluhan’da onuruna verilen akşam yemeği programına katıldı.

Cibuti Ulusal Meclis Başkanı Mohamed Ali Houmedve beraberindeki heyeti Nevşehir’de misafir etmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Vali İlhami Aktaş, Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler verdi ve günün anısına kendilerine Kapadokya yöresine ait el sanatlarından Hitit Tabak takdim etti.

Meclis Başkanı Mohamed Ali Houmed, Nevşehir’de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Vali Aktaş’a teşekkür etti ve Dünya harikası olan Kapadokya Bölgesini çok beğendiklerini ifade ederek, böylesine önemli bir turizm şehrini görme fırsatı yakaladıkları için kendilerini çok şanslı hissettiklerini belirtti.

Programa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Cibuti Ulusal Meclis Başkanı Mohamed Ali Houmed, Dostluk Grubu Başkanı Başkent Cibuti Milletvekili BnOummaMohamed Hamid, Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Dikhil Milletvekili Djama Guedi Aden, Dostluk Grubu Üyesi Başkent Cibuti Milletvekili Hassan Aden Guedi, Dostluk Grubu Üyesi Başkent Cibuti Milletvekili AhmedBouh Ali ile beraberindeki heyet ve Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı A. Kürşat Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı,  Nevşehir Belediye Başkan Vekili Bektaş Demir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, YÖK Denetleme Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç ve davetliler katıldı.