Kayseri'de bir arazide sırtından silahla vurulan, başı sert bir cisimle ezilmiş halde cesedi bulunan Mehmet Avcı'yı öldürmekten tutuklu yargılanan sanık A.H.Y. üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Duruşma beklenen rapor nedeniyle ertelenirken, Nevşehir'den mahkeme salonuna getirilen sanığın şikayetçi tarafa küfür etmesi tutanak altına alındı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu sanık A.H.Y., jandarma ekiplerince duruşma salonunda hazır edildi. Ayrıca öldürülen Mehmet Avcı'nın ailesi olan şikayetçiler Ö.A. F.A., A.A. ve avukatlar da duruşma salonunda hazır bulundu.

Sanık A.H.Y., suçsuz olduğunu, cinayeti işlemediğini belirterek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti Adli Tıp'tan beklenen rapor nedeniyle duruşmayı Eylül ayına erteledi. Jandarma kolluk görevlileri tarafından kelepçe takılarak duruşma salonundan çıkarılan sanık A.H.Y., öldürülen Mehmet Avcı'nın ailesine küfür etti. Mahkeme başkanına söyleyen aile, polis tarafından tutanak tutulmasını istedi. Polis ekipleri sanığın ettiği küfrü tutanak altına aldı.

TELEFON KAYITLARI DİNLEYENLERİ ŞOK ETMİŞTİ

Cinayet sonrası sanık A.H.Y. ile eşi A.Y. arasında geçen 3 bölümden oluşan telefon kayıtları önceki celse dinlenmiş ve şok etkisi yaratmıştı. Ses kaydında sanığın eşi A.Y.'nin 'Mehmet öldürülmüş biliyor musun? Kim öldürmüş?' sorusuna sanığın "Eline koluna sağlık. Onu paramparça etmişler. Kafası beyni yokmuş. Hem kafasını ezmişler, hem sıkmışlar. Her şeyden haberim var" dediği duyuldu. A.Y., "Kim yapmış olabilir ki?" sorusuna ise, A.H.Y. şu cevabı veriyor: "Mesela ben. Tek ben yaparım o işi, zevkle. Birinci isim de zaten benim. Ayağındaki çorabı ile dövmeden bilmişler. He ben öldürdüm, ne yapacaksın. Sıra sende, sıra senin kardeşinde' dediği duyulmuştu.

OLAY

9 Eylül 2015'te Kayseri - Ankara karayolunun 35. kilometresinde yol kenarında boş bir arazide yerde yatar halde ve üstü örtülü bir kişiyi gören vatandaşlar, örtüyü kaldırdı. Vatandaşlar, sırtından silahla vurulan, başı sert bir cisimle ezilmiş erkek cesediyle karşılaştı. Jandarmaya haber verilmesinin ardından olay yerinde yapılan incelemede cesedin 30 yaşındaki Mehmet Avcı'ya ait olduğu tespit edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan A.H.Y. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.