Ziyarette DERSİAD Başkanı Ercan Civelek ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, il genelinde geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde yapılan çalışmaları ve bu yıl yapılması planlanan çalışmaları anlattı.
Son yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte Nevşehir’de ağaçlandırma alanında ciddi bir mesafe alındığına dikkat çeken Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ağaçlandırılan alanların daha çok göz önüne geleceğine de dikkat çekti.
Ziyaret esnasında DERSİAD’ın bir hatıra ormanı oluşturma fikrini dernek başkanı Ercan Civelek gündeme taşıdı.
Bu öneriye sıcak baktıklarını ve ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının Nevşehir’in daha yeşil ve ağaçlandırılmış bir haline getirilebilmesine yönelik çabalarını sevinçle karşıladıklarını belirten Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı söz konusu hatıra ormanı için uygun bir alan belirlenmesiyle birlikte Ekim ayı gibi bu hatıra ormanının hayata geçirilebileceğini söyledi.
Bu arada Orman İşletme Müdürü Satırlı, ilimiz genelindeki ağaçlandırma çalışmalarını içeren 20 dakikalık bir görüntülü çalışmayı da DERSİAD Yönetimiyle birlikte izleyerek bu konuda dernek yöneticilerine bilgiler de aktardı.