Nevşehir Belediyesi tarafından altyapı çalışmaları tamamlanarak sağlam bir altyapıya kavuşturulan Damat İbrahim Paşa Bulvarı’nda sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi.

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından bir süre önce Emek Mahallesi Damat İbrahim Paşa Bulvarı’nda başlatılan altyapı çalışmaları sona erdi.

Gerçekleştirilen çalışma ile bölgedeki kullanım ve ekonomik ömrünü tamamlamış eski asbestli pik içme suyu borularını değiştirerek bulvarın içme suyu ve kanalizasyon hattını tamamen yenileyen belediye ekipleri ayrıca burada ilk defa yağmur suyu drenaj hattı oluşturdu.

Diriliş Meydanı ile İtfaiye Kavşağı arasında yer alan Damat İbrahim Paşa Bulvarı’ndaki konut ve işyerlerini daha sağlıklı içe suyu ile buluşturarak altyapı problemini ortadan kaldıran Nevşehir Belediyesi, ayrıca oluşturduğu yağmur suyu drenaj hattı ile de sağanak yağışlarda olası sel baskınlarını da önlemiş oldu.

Altyapı çalışmalarının ardından bulvarsa hafta sonu sıcak asfalt serimine başlayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde başladıkları çalışmalarını gece saatlerine kadar sürdürdü.

Belediye ekiplerinin çalışmalarını denetleyerek yürütülen üst yapı projesine ilişkin bilgiler alan Belediye Başkanı Rasim Arı, “Tek tek tüm sorunlu bölgelere giriyoruz. Nevşehir’in hem altyapı hem de şehir içi ulaşım problemini tamamen ortadan kaldıracağız. Bu bölgede daha önce parke taş döşeliydi. Uzun yıllardır altyapı ve üstyapı çalışması yapılmayan burayı da yoğun bir çalışma ile gördüğünüz gibi bambaşka bir hale getirdik. Vatandaşlarımız yapılan işin uzun vadeli ve doğru bir iş olduğunu bildikleri için bize sabır gösteriyorlar. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek. Şehrimize hayırlı olsun.” dedi.