Nevşehir de mefruşat işiyle uğraşan 50 yaşındaki Murat Yanardağ isimli vatandaşımız 15 Temmuz Darbe girişiminde yaşadıkları o anı FİB Haber Merkezine anlattı.

15 Temmuz Cuma Darbe girişimi akşamı işten eve geç gelen ve pijamalarını üzerine giyerek Televizyon karşısına geçen Murat Yanardağ isimli vatandaşımızın Cep telefonuna Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in gönderdiği mesajda;"  Bütün hemşerilerimizi ülkemize ve demokrasimize sahip çıkmaya çağırıyorum. Ülke bizim hepimizin. Sonuna kadar sahip çıkacağız." yazısını okumasıyla birlikte Darbe girişiminden haberdar olduğunu ifade ederek, Hemen o heyecan ve üzerinde pijamayla birlikte komşularını haberdar ederek, onları meydanlara inmeliyiz diye dışarı çağırdı.

Hesaplar Benden...!

Tüm Nevşehir halkı Milli İrade için Sokaklara dökülmüş, Gece saat 01:00 sıralarında artık kendimde acıkmıştım. O sırada Nevşehir merkezinde bulunan Beyzade isimli lokantacının işletmecisine gidip, Arkadaşım bu gece lokantayı bana devrediyorsun, vatandaş aç sokaklara döküldü, sabaha kadar ne yeniyor içiliyorsa ikramlar benden parasını ben sabah ödeyeceğim dedi.

Lokanta işetmeciside bunu kabul ederek sabaha kadar yenilen içilen herşey vatandaşa ücretsiz ikram edildi.

Murat Yanardağ isimli vatandaşımız ​Sabah saatlerinde Lokantaya ücret ödemek için gittiğinde işletmecisi hesabın yarısı benden kalan yarısının parasıda Bin küsür lira dedi.  15 Temmuz darbe girişimi gecesi yenilen yemeklerin Yarı fiyatını isteyen lokantacıya teşekkür eden vatandaşımız kalan kısmını işletmeciye ödedi.

Nevşehirli esnafımızın bu örnek davranışı büyük takdir topladı.

İşte Nevşehir de mefruşat işiyle uğraşan 50 yaşındaki Murat Yanardağ isimli vatandaşımız o gün yaşadıklarını bakın nasıl anlatıyor;