Türkiye`nin en önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Nevşehir`de alıcı bulunamayan patates, depolarda çürümeye başladıTürkiye'nin önemli patates üretim merkezlerinden Nevşehir ve Niğde'de, 500 bin ton patatesin depolarda kaldığı bildirildi. Özellikle bu sene hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile ömrü daha da kısalan patates için üreticiler umutsuz. Ürettiği ürünü depoda bekleten üreticiler, alıcı çıkmaması nedeniyle çaresizliğe kapılmış durumda. Öyleki Mart sonuna kadar da tüketilmediği sürece tamamı çöpe veya hayvanlara yem olarak değerlendirilecek patatesteki bu olumsuzluğun giderilmesi için soruna köklü çözüm bulunması isteniyor. 

Üreticiler hala hazırda depolarda bekleyen patateslerin de artık çimlenmeye başladığını ifade ettiler.

Patates depolarda çürüyor!

Nevşehirli Üreticiler, en azından maliyetini kurtarabilmek için bir umutla şu zamana kadar patatesleri depolarda bekletmek zorunda kaldıklarını ama artık umutlarının iyice tükendiğini söyleyerek böyle giderse seneye ekim yapmalarınında mümkün olmadığını ifade ettiler.  Şuanda depolardaki patateslerimiz çürümeye terk edilmiş durumda, çoğuda zaten çimlendi. Borçlarımız hep duruyor ne yapacağımızı şaşırdık ve bunun için bir çözüm bekliyoruz sözleriyle yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdiler. 

Çözüm bekliyorlar!

Hükümetin, patates üreticisine sahip çıkmasını isteyen çiftçiler, Nevşehir ve Niğde`de 500 Bin ton civarında patatesin depolarda bulunduğunu, Mart ayı sonuna kadar da tüketilmezse çöpe gideceğini ifade ederek, üreticiler olarak perişan durumdayız. Elimizdeki ürünü satamıyoruz. İhtiyaçtan dolayı Maliyetine satmaya razı oluyoruz ama yine alıcı çıkmıyor. Bütün üreticilerin yüksek miktarda borcu var.  Hükümetten derdimize çare bulmasını bekliyoruz` dedi.

İşte Depoda çillenen patatesler...