Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde meydana gelen arazi yangını çiftçilerimizin 1 yıllık alın terleri ziyan olmadan Derinkuyu Belediyesi itfaiye ekiplerince zamanında söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Derinkuyu ilçesi Şemşili yolu 1. çay Mevkiinde kurumuş otlar ve odun parçaları bilinmeyen bir nedenden yanmaya başladı. Alevler kısa sürede tüm araziyi kaplarken vatandaşlar tarafından Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'a haber verildi. Belediye Başkanı Bülent Aksoy kendisine gelen arazi yangını ihbarıyla belediye ekiplerini harekete geçirerek kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri boş arazideki yangına müdahale etti. Yangın yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu ekili alanlara sıçramadan tamamen söndürüldü. 

Nevşehir Belediye Başkanı Bülent Aksoy yaptığı açıklamada; gelen arazi yangını ihbarıyla belediye ekiplerimizin zamanında müdahalesi ile hasat zamanı gelmiş ekili alanlara yangının sıçraması önlenmiştir. Ağustos ayının yaklaşmasıyla tarım arazilerindeki otların ve ekili alanların kuruması nedeniyle yaşanabilecek yangınlarda bir yıllık emeğin ve alın terinin boşa gitmemesi için vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını rica ediyorum" dedi.

Derinkuyulu vatandaşlar Belediye Başkanı Bülent Aksoy nezdinde itfaiye ekiplerine teşekkür ettiler.