Derinkuyu İlçesinde Salgın Sürecinde Alınan Tedbirler Sonrası İlk Cuma Namazı Kılındı.

Önce Şükür Kurbanı Kesildi

Uzun bir aradan sonra cuma namazı kılınacak olması vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanının çağrısı üzerine İlçe Müftülüğü öncülüğünde şükür kurbanı kesildi.

Ayrıca, İlçemiz Kaymakamı Sayın Mert KUMCU, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent AKSOY , İlçe Müftüsü Selami KURT , cuma namazı kılınacak alanları gezerek alınan son önlemleri kontrol ettiler.

Ardından 74 gün aradan sonra ilk Cuma namazı kılındı....

Derinkuyu İlçemiz de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilen camiler, 74 gün sonra Cuma namazı ile birlikte cemaatle namaza yeniden açıldı. Vatandaşlarımız, Cuma namazları için belirlenen ve tespit edilen yerlere abdestli, maskeli, seccadeli bir şekilde gelerek, sosyal mesafeyi ayarlamak suretiyle cuma namazını kıldılar.

Camilerde yeniden cemaate kavuşmanın şükrünü eda etmek için müftülükler tarafından bütün il ve ilçelerdeki merkez camilerinde, 1003 şükür kurbanı kesildi . Derinkuyu Kaymakamı Sayın Mert Kumcu, Derinkuyu Belediye Başkanı Sayın Bülent Aksoy, 74 günün ardından cuma namazını sosyal mesafeli bir şekilde saf tutarak eda ettiler.