Derinkuyu Müftüsü Ramazan Gökmen,  “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Ramazan ayı teması olarak; “Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan Ve Her Zaman” konusu belirlenmek suretiyle; yaşlılarımızın, çocuklarımızın, anne babalarımızın, akrabalarımızın, engelli kardeşlerimizin gönüllerini almak, insanlara güzel ve hayırlı davranışlarda bulunmanın gereklerini camilerde anlatılıyor” dedi.
       Gökmen, Ramazan teması İlçe Müftülüğümüzce hazırlanan vaaz irşat programlarıyla ilçe merkezi, kasaba ve köylerde bulunan camilerde anlatılmak suretiyle halkımızda konuyla ilgili farkındalık oluşturulmaya çalışılmaktadır. Halkımız yönelik olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan sayfası da yayındadır. Bu sayfada dünya genelinde ve ülkemizde Ramazan ayı ile ilgili faaliyetleri görebilmek mümkün olabilmektedir ”dedi.
      Müftülük olarak İlçede yapılacak faaliyetlere değinen Gökmen, ”İlçemiz merkez kasaba ve köylerinde toplam 22 camide Mukabele okunmaktadır. Yine Kadir Gecesinde sabaha kadar açık kalacak camilerin sayısı 19 iken; Ramazan ayının sünnetlerinden olan itikâfa izin verilen cami sayısı 11 olarak belirlenmiştir. Kur’an kursu öğreticileri marifetiyle Bayanlara yönelik Hacı Bekir Caminde Ramazan ayı boyunca 13.30-15.00 saatleri arasında mukabele okunmaktadır” dedi.