Derinkuyu Belediye Meclisi üç yeni mahalle kurulması için karar aldı.

Derinkuyu Belediye Meclisi 5393 Sayılı karara istinaden, “Kanunun belirlediği 500 kişi temel alınarak bu doğrultuda çalışmaların başlaması ve halkımıza hizmetlerin kaliteli ve hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için diğer üç mahallenizi de bölünmesi gerekmektedir” denilerek Cumhuriyet, Demirci ve Bayramlı mahallelerinin bölünmesi yönünde karar adı. Karara göre 2085 nüfusa sahip Cumhuriyet Mahallesi ikiye bölünerek Namık Kemal Mahallesi, 2640 nüfuslu Demirci mahallesi-Fatih Mahallesi ve 2757 nüfuslu Bayramlı Mahallesi-Yeni Mahallesi olarak teşekkül edecek. 

2014 yılında da Belediye Meclisi bir karar alarak İlçe Ziraat Odasının kapanma durumunun ortaya çıkması ve muhtarlık hizmetlerinin daha iyi sunulabilmesi için Baş Mahallesi ikiye bölünerek Esentepe Mahallesi teşekkül edilmişti.

İçişleri Bakanlığına ulaştırılmak üzere alınan Belediye Meclisinin kararının gerçekleşmesi halinde ilçede 5 olan mahalle sayısı 8 olacak. TUİK 2016 verilerine göre Derinkuyu Merkez İlçesinin nüfusu 10.814 kişi olarak belirlendi.

Yeni mahallelerinin teşekkülü ile ilgili olarak Belediye Başkanı Ahmet Balcı yaptığı açıklamada, “İlçe nüfusunun çok olması ve halkımıza daha iyi hizmetlerin verilebilmesi, seçimlerin rahat yapılabilmesi için yeni mahallelerin teşekkülünü lüzumlu gördük ve böyle bir karar aldık” dedi.   


 Osman Aytekin