Çalışan-Sen ve Din Bir-Sen Genel Başkan Vekili Menderes Ateş Mübarek Ramazan'ı Şerif ve Kadir gecesi münasebetiyle yayınladığı mesajda şunları söyledi;
“Fazîleti ve üstünlüğüyle en kıymetli ve en hayırlı aylardan biri olan Ramazan-ı Şerifi uğurlamaya hazırlanıyoruz. Tüm Müslümanların bu ayın feyzinden nasip almış olmasını ümit ediyoruz. En faziletli, kıymetli gecelerden biri olması Müslümanlar için büyük anlam taşıyor. Yüce Allah, Kadir Suresinde şöyle buyuruyor: "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin?  Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar.  O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar.” Peygamber Efendimiz de "Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlâs ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır" diye buyuruyor.

 Son zamanlarda İslam coğrafyasında birliği, dirliği bozulan Müslümanların kurtuluşu için Kadir gecesini iyi değerlendirelim.  Allah’ın bize lütfettiği bu faziletli gecenin ihya edileceği saatlerde ellerimizi göğe açtığımız zaman mazlum kardeşlerimiz için dua etmeyi unutmayalım. Şehitlerimiz ve onların geride kalan yetim ve öksüz yavruları için dua edelim.

 Peygamber Efendimiz bu mübarek gecede şöyle dua ederdi;

للّٰهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ كَر۪يمٌ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنّ۪ي
Allahümme inneke ‘afüvvün kerîmün tühıbbü’l-‘afve fa’fü ‘annî .
"Allah’ım sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin, beni de affet."

 Kadir gecesinin manasını idrak ederek iyi değerlendirmek ve o vaktin feyiz ve bereketinden istifâde edebilmek, bu yararını arttırmak için namaz kılmak, Kur’an okumak, zikir ile meşgul olmak, salâvat-ı şerife getirerek dua etmek, Yüce Allah‘a niyazda bulunmak, sadaka vermek v.b. halis amel ile bu vaktin nurundan faydalanmak, bu vakti Allah’ın nuru ile nurlandırarak geçirmek bizim kazancımız olacaktır.

 Yüce Allah Celle ve Celalüh, mübarek Kadir gecesini hakkıyla ihya eden kullar arasına girmeyi Müslümanlara nasip eylesin. Müslümanları, Zatına kul ve Habibine ümmet olma şerefine nail olarak cennetine girmeyi nasip etsin. Rabbimiz, bu mübarek geceyi, insanlığın koronavirusten kurtuluşuna vesile kılsın, ülkemizin birliğini, dirliğini, huzurunu ve devletimizin bekasını ilelebet payidar olmasını nasip eylesin inşallah.