Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman önce Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ü makamında ziyaret ederek, ildeki din hizmetleri çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Daha sonra Merkez Kurşunlu Camii’nde Cuma vaazında Prof. Dr. Ahmet Yaman “Gönüller yapalım, Gönül İnsanı Olalım” konulu sohbet etti.
Cuma namazı sonrası,  Prof. Dr. Ahmet Yaman, İl Müftüsü Yakup Öztürk ile birlikte Nevşehir Külliyesini ziyaret etti.
Külliye Camii, Eğitim Merkezi, Müftülük Sitesi ve İmam Hatip Okullarının bulunduğu külliyeyi gezen ve incelemelerde bulunan Prof. Dr. Yaman, böyle bir eserin kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti.  
Daha sonra Prof. Dr. Ahmet Yaman ve Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat Nevşehir’de yayın yapan yerel radyo programına katıldılar ve yaklaşık 1 saatlik bir söyleşi gerçekleştirdiler.
Yaman bu programda Ramazan, Oruç ve İmsak Vakti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
Prof. Dr. Ahmet Yaman ve İl Müftüsü Öztürk, DERSİAD (Dünya Erdemli Sanayici İş Adamları Derneği) tarafından düzenlenen Nevşehir Valisi İlhan Aktaş, Nevşehir AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Protokol üyeleri ve Nevşehirli STK temsilcileri ve iş adamlarından oluşan kalabalık bir topluluğun katıldığı iftar programına katıldılar ve yemek duasını İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün yaptığı programda Prof. Dr. Yaman’da kısa bir konuşma yaparak, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez’in selamlarını ve Ramazan tebriklerini ulaştırdılar.
Merkez Kurşunlu Camiinde Teravih namazını öncesi sohbet eden Prof. Dr. Ahmet Yaman Unutulan Sünnetlerden, Tahiyyatül Mescid ve Ezan-ı dinleme usulü ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Daha sonra İl Müftüsü, Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftülerinin de bulunduğu bir heyetle Eğitim Merkezinde çay sohbetinde bulundular.
Çok verimli geçen bu gibi faaliyetlerin devamı vatandaş tarafından talep edildi.