Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, kök hücre nakli bekleyen 11 yaşındaki Rabia Eraslan ve tüm hastalar için destek çağrısında bulundu.

FİB Haber Merkezi olarak duyurduğumuz Nevşehirli Rabia Eraslan'ın kan ve kök hücre bekliyor haberinin sonrasında da Diyanet Haber'de yer alması üzerine harekete geçen Seher Erbaş, kök hücre nakli bekleyen 11 yaşındaki hafızlık öğrencisi Rabia Eraslan ve ailesiyle telefonla görüşerek Rabia’nın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Erbaş ayrıca Rabia’nın kök hücre nakli yapılarak bir an önce sağlığına kavuşabilmesi için kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla da destek çağrısında bulundu.

Erbaş, “Kim bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur. (Maide-32)” ayet-i kerimesini paylaştığı mesajında, “Kök hücre nakli bekleyen 11 yaşındaki Rabia kızımız ve tüm hastalarımız için desteğinizi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

11 yaşındaki Rabia Eraslan, hayata tutunmak ve sağlığına kavuşmak için kök hücre nakli bekliyor.

İki buçuk ay önce 'aplastik anemi' tanısı konulan Rabia, Kayseri Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Hematoloji bölümünde tedavi görüyor. Nevşehir Acıgöl’de İlçe Vaizi olan baba Mevlüt Eraslan, Rabia’nın yeniden hayata tutunabilmesi için kök hücre nakli olması gerektiğini belirterek, “Kızıma iki buçuk ay önce 'aplastik anemi' tanısı kondu. Hastalığın başlangıcından bu yana ilaç tedavisi görüyordu. Doktorlar, kızımın hastalığından kurtulması için kök hücre nakli olması gerektiğini söylediler. Duyarlı vatandaşlarımızın kök hücre bağışında bulunmasını istiyoruz” diyerek kök hücre bağışı yapmak isteyen vatandaşlara çağrıda bulundu.

Rabia kök hücre nakli için desteğinizi bekliyor.

KAYNAK: DİYANET HABER