Her geçen gün yeni yollar deneyen dolandırıcıların, internetten vatandaşlara e-posta göndererek yüklü miktarda paralar istediği tesbit edildi.
 
İnternetin iş ve kişisel yaşamımızdaki kullanımın artması ile siber dolandırıcılıktaki gelişmeler de hız kazandı. Siber dolandırıcılar spam olarak adlandırılan istenmeyen e-postalardan, kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerini ele geçirmeye yönelik kimlik avcılığı saldırılarına kadar farklı siber saldırı yöntemleri kullanarak milyarlarca dolar çalıyorlar. Bir sabah bilgisayarınızı açtığınızda “beni oku” dosyası ile karşılaşıp verilerinizin sadece şifreleyen tarafından geri getirilebilecek şekilde şifrelendiğini, sisteminizi geri getirmek isterseniz Yüklü miktarlarda  bir bedel talep edildiğini görebilirsiniz.

Nevşehir'de de bir çok vatandaşımız mağdur oldu. Email adreslerine gelen bir bildiriyi açarak bilgisayarları şifrelendi ve aynı adresten ikinci bir mail geldi bilgilerinizi kurtarmak istiyorsanız belli bir miktar ücret göndermeniz gerekir diye eğer yedeğiniz varsa sorun yok ama yedeğiniz yoksa parayı yatırdıktan sonra size bir şifre gönderiyorlar ve arşivinizi kurtarıyorsunuz.

Bunun gibi durumlarda mağdur olmamak için lütfen bilgilerinizi yedekleyin ve bilmediğiniz adreslerden gelen mailleri açmadan siliniz.