Genel Sağlık-İş Sendikası Nevşehir İl Temsilcisi Sadık Doğrul 28 Nisan Dünya Laborantlar gününü kutladı.
Doğrul, “Tıbbi tanı ve tedavide temel belirleyici unsuru çok büyük oranda laboratuvar bulguları oluşturmaktadır. Bu kadar önemli bir hizmeti yerine getiren Tıbbi Laboratuvar Tekniker ve Teknisyenleri, hastanelerin en riskli birimlerinde çalışmaktadır. Toplumun sağlığı için görev yapan sağlık çalışanları, çoğu zaman bu uğurda kendi sağlığından olmaktadır.
Sağlık çalışanlarının sağlığını etkileyen riskler ve meslek hastalıkları konusunda özel bir düzenleme bulunmamaktadır. Vakit kaybetmeksizin “riskler ve meslek hastalıkları” konusunda özel bir çalışma yapılması gerekmektedir. Artan iş yüküne rağmen yeterli sayıda çalışan istihdamının sağlanmaması tüm sağlık personelinin olduğu gibi laboratuvar tekniker ve teknisyenlerinin de sağlığını, aile ve sosyal yaşantısını olumsuz yönde etkilemektedir.
Bu vesileyle Genel Sağlık-İş olarak yine; Yıpranma payı hakkının yıl başına 90 gün olmasını, bu hakkın sağlık çalışanlarının tümünü kapsamasını ve halen görev yapan personele geçmişe etkili olarak uygulanmasını, Döner sermaye, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, Yeterli sayıda kadrolu personel istihdamının sağlanmasını talep ediyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam ve çalışma koşullarının sağlanması için birlikte mücadele dileğiyle tüm tıbbi laboratuvar teknikeri ve teknisyenlerinin 28 Nisan Dünya Laborantlar Günü’nü kutlarız” açıklamalarında bulundu.