8 Kasım Dünya Radyoloji Günü ile ilgili olarak Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin basın açıklaması yaptı.
Çetin, “Sağlık hizmeti vermek için görev yapan radyoloji çalışanlarımızın ne yazık ki bugün en önemli sorunları kendi sağlıklarını kaybetmeleri olmuştur. Türkiye şartlarına uygun olmayan çalışma saatleri, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerindeki yetersizlik, fiziki koşulları uygun olmayan çalışma ortamları ve dozimetre ölçümleri başta olmak üzere baştan savma yapılan kontroller gibi birçok sorun nedeniyle radyoloji çalışanları kanserle adeta baş 
başa bırakılmışlardır. Temel beklentimiz Türkiye’deki tüm radyoloji ünitelerinin yeniden gözden geçirilmesi ve çalışanlar için sağlıklı ortamların bir an önce oluşmasıdır. 
Radyoloji çalışanlarının düşürülen yıpranma payı hakları ve diğer özlük ve mali haklarında da mutlaka iyileştirmeler yapılmalıdır. Bu temennilerle tüm radyoloji çalışanlarının 8 Kasım Dünya Radyoloji gününü kutluyor, kendilerine çalışma hayatlarında kolaylık, aile yaşantılarında mutluluk diliyorum" dedi.