İç Anadolu’da görev yapan eczane teknikerleri, kurulma aşamasında olan Eczacı Teknisyenleri Odası çalışmaları için Nevşehir'de bir araya geldi.

Nevşehir Eczane Teknisyenleri Derneği ev sahipliğinde Nevşehir'de düzenlenen toplantıya Ankara, Konya, Sivas, Nevşehir, Kırşehir başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesinde bulunan eczanelerde görevli tekniker katıldı.

Toplantının ana gündem maddesinin eczane teknikerlerinin özlük haklarını iyileştirmeye yönelik başlıca adımlardan birisinin odalaşma çalışmalarıyla ilgili istişare yapmak olduğunu söyleyen Nevşehir Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Yusuf Demirbağ, bu istişarenin kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi.

Nevşehir Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Yusuf Demirbağ: “Teknikerlerin sağlık açısından daha iyi bilgilendirilmesi, medikal eğitimler, sertifikalı çalışan istihdamı gibi konularda federasyon olarak ciddi adımlar atıyoruz. Tüm bu çalışmaların sekretaryası için ise tüzel bir kişiliğe ihtiyacımız var. Bu da ülkemizde sayıları yüz binleri aşan teknikerlerin bir odaya sahip olmasıyla mümkün olabilir. Kanun taslağımızı dahi hazırladık. Bu tür toplantılarla taslak üzerinde çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımızın bizler için olumlu sonuçlanacağı ümidiyle İç Anadolu’nun dört bir yanından şehrimize gelerek çalışmamıza katkı sağlayan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.