Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan Nevşehir Kalesi ve Kayaşehir'den sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda çevre kirliliği ön plana çıktı. 

Nevşehir Belediyesi, kadim kentimizi marka şehir yapmak adına çalışmalarını aralıksız sürdüre dursun, bir takım sorumsuz, saygısız ve düşüncesiz zevatlarca Nevşehir Kalesi ve Kayaşehir'in kirletilmesi vatandaşlarımızdan büyük tepki çekiyor.

FİB Haber Merkezine tepkilerini dile getiren vatandaşlarımız; Yüzakımız olan burada mutlaka giriş ücretli hale getirilmeli ve güvenlik tedbirleri ile birlikte caydırıcı cezalar uygulanmasını istediler.

Nevşehir Belediyesine yapılan güzel çalışmalar için teşekkür eden vatandaşlar, "Kale girişine ellerinde içtikleri içeceklerin şişelerini, sigara izmaritlerini çekirdek kabukları ve poşetlerleri yerlere atanları Allaha havale ediyoruz. Yanı başında çöp kutusu varken yerleri kirletenler mutlaka cezalandırılmalı" dediler...

Nevşehir eski Pazarcılar Odası Başkanı Osman Güneri yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; "Bu kadar olmaz…Turizime kazandırılmaya emek sarfedilen Nevşehir kalemizi bugün ailemle birlikte gezme fırsatı bulduk. Emeği geçen herkesi tebrik ederim ama güzellikleri kirleten sorumsuz insanlar, bu özenle titizlikle yapılan emeye saygısızlıktır. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum bu benim bir vatandaşlık insanlık görevim olduğunu düşünüyorum. Allah'tan korkun! Yiyip içip gezdiğiniz Kayaşehirimizi böyle kirletmeye hakkınız yok. Sorumsuz duyarsız pislikleri kamera koyarak tespit edin ve gerekli cezaları uygulayın. Heryer sigara izmariti, poşet, çekirdek kabuğu vs... çok üzüldüm. Lütfen gerekli tedbirleri artırın rica ediyorum" dedi.

Sosyal medyada paylaşımın ardından bir çok vatandaş tepkilerini şöyle dile getirdiler;

Mehmet Başaltun Başkan bunları yapan insan olamaz gerçekten çok yazık emeğe hiç saygı kalmamış yazık yazık yazık

Mahir Altıntaş Gerçekten güzel bi konuya değinmişsin Arkadaşım nasıl bi millet olduk bütün güzellikleri yok ediyoruz gerekli tedbirler alısın bu memleket bizim

Filiz Aydınoğlu Yazıklar olsun memleketin yüz karaları onları yapanlar saygısızlar

Halim Yarili Okadar para ve emek harcandı bunun böyle olacağı zaten belli onun için kamaralar konmalı ve güvenlikciler olmalıdırki sürekliği sağlansın.

Başkan Arı'dan Nevşehirli vatandaşlara çağrı...

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ise yaptığı çağrıda; "Bu şehrin bir evladı ve Şehrül-Emini olarak Nevşehir halkımızdan sadece bir tek şey rica ediyorum, Allah rızası için, yaptığımız tüm hizmetlerimizin ana kaynağıda sahipleride sizlersiniz. Yapılan parkların, yolların, kaldırımların ve tüm eserlerin güzel kullanılarak sahiplenilmesini ve korunmasını istiyoruz. Yaptığımız hiçbir hizmeti cebimize koyup götürme şansımızda niyetimizde yok. Tek arzumuz Allah rızası ve şehrimize kalıcı güzel hizmetler bırakabilmek. Tüm hayallerimizi süsleyen şeyler Nevşehirli hemşehrilerimin layık olduğu hizmetler. Hayallerimizi bir bir gerçekleştirirkende, yolları parkları sokakları caddeleri mahalleleriyle pırıl pırıl cıvıl cıvıl ve tertemiz bir şehir görmeyi arzu ediyoruz. Yapılacak çok işimiz var. İşlerimizi tamamladıktan sonrada bir daha mümkün mertebe geriye dönmeyelim önümüze bakalım istiyorum" ifadelerinde bulundu...