Ramazan Bayramı emekli ikramiyelerinin hesaplara ne zaman yatacağı belli oldu.

Corona virüsü ekonomik tedbirleri kapsamında bayram ikramiyesi ödemeleri erkene alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ödemelerin gerçekleştirileceği tarihi açıkladı.


Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri 2020 yılında 7-11 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’un yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre SSK’lılar 7-10 Nisan tarihleri arasında, Bağ-Kur’lular ve Emekli Sandığı emeklileri de 11 Nisan’da bayram ikramiyesi hesaplarına geçmiş olacak..


İkramiyeler 4a (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre; 17, 18, 19 olanlar için 7 Nisan, 20, 21, 22 olanlar için 8 Nisan, 23, 24 olanlar için 9 Nisan, 25, 26 olanlar için 10 Nisan’da, 4b (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da ödenecek.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tedbirler kapsamında, kamu bankaları 76 yaş üstü yaşlılarımızın aylıklarını evinde ödüyor. Ayrıca emekli aylığını PTT’den alan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da istekleri halinde, ikramiyeleri SGK ve PTT arasındaki protokol gereği evlerine teslim edilecek.