Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Genişletme Projesi temel atma töreni için Aksaray’a giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, buradaki programlarının ardından akşam saatlerinde Nevşehir’in Kaymaklı beldesine geldi. 

Nevşehir’de Vali İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç ve Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar tarafından karşılanan Bakan Dönmez, Kaymaklı beldesine geçerek burada onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Bakan Dönmez’e, Kaymaklı Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, ayrıca Elektrik Enerjisi Santrali (GES) hakkında da istişarelerde bulundu. 

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç; "Enerji Bakanımız Sayın Fatih DÖNMEZ’i kasabamızda ağırladık Doğalgaz ve güneş enerjisi projelerimizi kendisine teslim ettik. Ziyaretlerinden dolayı Bakanımıza ve TEÜAŞ Genel Müdürümüz Sayın İzzet ALAGÖZ’e teşekkür ederiz" dedi. 

Yemeğin ardından Bakan Dönmez’e, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç tarafından günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn Fatih Dönmez’i Aksaray programının ardından Nevşehir/Kaymaklı Beldemizde ağırlıyoruz. “Nevşehir, yatırımlarla büyümeye ve gelişmeye gayret ediyor bu anlamda Sn Bakanımızla, Nevşehir hazirunumuzla projelerimizi bir kez daha istişare ettik.”dedi.