Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Gör-Bir Derneği ve Türkiye Sakatlar Derneğini ziyaret etti.
Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Türk Büro-Sen İl Temsilcisi Ömer Koç, Türk İmar Sen İl Temsilcisi Recep Kılıç, Türk Emekli Sen İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı ve Türk Sağlık Sen Şube Başkan Yardımcısı Mahir Gölbaşı tarafından gerçekleştirilen ziyarette, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı.
Gör-Bir Derneği Başkanı Erol Mutlu, Başkan Yardımcısı Hafız Mahmut Sami Kemikkıran ve Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Başkanı Ekrem Altıntaş, ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, her insanın bir engelli adayı olduğunu ondan dolayı zaten zor şartlarda hayatlarına devam eden engellilere yardımcı olunması gerektiğini belirttiler.
Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, ziyaretler sırasında yapmış olduğu açıklamada; “Engelli vatandaşlarımızın gerek toplumsal hayatın içinde yer almalarını gerekse iş istihdamı konusunda devlet yeterince çalışma yapmıyor. Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre bugün kamuda engelli kadrolarının hala % 42’si boştur. Kamuda toplam engelli memur kontenjanı 55 bin 334 olmasına rağmen, kamuda istihdam edilen engelli sayısı 34 bin 88 olarak kalmıştır. Bu ayıptan herkese ders çıkarmalıdır. Engelli vatandaşlarımız çalışma hayatında var olmak isterken ve iş beklerken, engelli kadrolarının yüzde 42'sinin hala boş olması kamuya yakışmamaktadır. Yeni düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Devlet bu ayıba son vermelidir. Devleti yönetenler engelli istihdamını ve engellilerin topluma kazandırılması için, bütün engelleri kaldırmalı ve yeni düzenlemeleri biran önce hayata geçirmelidir. Yeni yasal düzenlemeler ile birlikte bu uygulamaları fiiliyatta ta hayata geçirmelidir. Temel ihtiyaçlar karşılanmalıdır. Bu temel sıkıntıların yanında kurum idarecilerinin birçoğu da sorunlarına duyarsız kalmaktadırlar. Bugün engelli kamu çalışanlarının asansör, lavabo, otopark ve giriş-çıkış kapısı gibi temel ihtiyaçları bile görmezden gelinmektedir. Kamuda görev yapan engelli arkadaşlarımızın hem daha rahat görev yapmaları hem de daha rahat hizmet alma hakları sağlanmalıdır. Engelli arkadaşlarımızın beklentisi budur. Yılda bir günle olmaz Yoksa 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde 1 gün idari izin vererek onları mutlu etmiş olmayız. Engelli vatandaşlarımız ve engelli kamu çalışanları gerçekten mutlu edilmek isteniyorsa kalan 364 günün hesabı yapılmalıdır. Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliği olarak bu beklentilerimizin hayata geçmesi temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımızın ve engelli kamu çalışanlarının 3 Aralık “Dünya Engelliler Gününü” kutluyoruz” dedi.