Nevşehir’de özel bir hastanede görev yapan Fizyo Terapist Fatma Çakır Çalışkan, günümüzde ergenlerin en büyük sorunlarının anlaşılamamak ya da anlaşılmadıklarını düşünmeleri olduğunu söyledi.
Radyo Mega FM’de Fatma Sertbakan’ın hazırlayıp sunduğu programa konuk olan Fizyo Terapist Fatma Çakır Çalışkan, daha önce delikanlılık dönemi olarak tabir edilen ve son yıllarda ergenlik olarak bilinen dönemde aile velilerinin çocuklarına daha anlayışlı yaklaşmaları gerektiğinin altını çizdi.
Bu dönemde ergenlik çağına giren çocukların öfke problemleri yaşayabileceklerine işaret eden Çalışkan, “Genel itibariyle ergenlik çağında çocuklarımızın en büyük problemlerinden biri anlaşılmamak. Ya da aile velileri ve bireyleri tarafından kendisinin anlaşılmadığını zannetmeleri. Bu süreçte aile velilerinin çocuklarına daha anlayışlı bir yaklaşım göstermeleri büyük önem taşıyor. Ergen yaştaki çocuklarımıza kontrollü bir özerklik tanınmalı. Hata yapabileceğinin ancak bu hatalarının ailesiyle birlikte çözüme kavuşturabileceğinin kendisine hissettirilmesi gerekiyor” dedi.