Ünlü Türk Mutasavvıfı Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma kültür ve sanat etkinliklerinin bu yıldan itibaren ekim ayında yapılmaya başlanacağı bildirildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığınında destekleriyle Hacıbektaş Belediyesi koordinesinde gerçekleştirilen törenlerin bu yıl Ekim ayında yapılacağı açıklandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, törenlerin bu yıldan itibaren 13- 14 – 15 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacağını belirtti.
Törenler nedeniyle ilçeye 2 bin dolayında Suriyeli vatandaşın yanında 3 bin dolayında da esmer vatandaşın gelerek ilçedeki çadır kentlerde kaldıklarını, bu durumda da Hacıbektaş Belediyesinin kendilerini sokaklarda yatırdığını söylediklerini ifade eden Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu, havaların daha serin olduğu Ekim ayında törenlerin yapılması konusunda Belediye Meclisinden de karar çıkardıklarını söyledi.
16 Ağustos tarihinin törenlerin başlangıç tarihi olarak belirlenmesinin altında Hacı Bektaş Veli müzesinin açılış tarihi olmasının prensip alındığını ancak törenlerin Ekim ayında yapılmasının önünde de herhangi bir engel görmediklerini dile getiren Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Ağustos ayında yapılan törenlerde ister istemez güvenlik sorunlarının da yaşandığını, törenlerin ekim ayında yapılmasıyla birlikte bu sorunların da daha alt düzeye inmesinin hedeflendiğini ifade etti.
Törenlerin bu yıl ilk kez Ekim ayında yapılmasının deneneceğini, beklentilerin yerine gelmesiyle birlikte bundan sonraki yıllarda da ekim ayında yapılacağını da sözlerine ekleyen Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu, törenlere katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara, STK’lara da şimdiden teşekkür etti.