Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde, dünyanın en büyük yer altı kent yaşamının izlerinin bulunduğu yer altı kenti çevresinde kurulan tezgâhlarda satılan folklorik bebekler vasıtasıyla ev kadınları aile bütçelerine önemli katkılar sağlıyor.
Derinkuyu’da sayıları 50’yi bulan ev kadınları, bölgenin geleneksel kıyafetlerinin yansıtıldığı folklorik bebekleri turistlere 10-15 TL arasında satarak ailelerine katkı sağlamanın da sevincini yaşıyorlar. 
Derinkuyu ilçesinde,  Nevşehir eski Valilerinden Erdoğan Atasoy tarafından 1985  yılında kurulan Turizm Geliştirme Kooperatifi bünyesinde açılan kurs ile kadınlar arasında büyük ilgi gören folklorik bebekler, Derinkuyu yer altı şehrini ziyaret amacıyla gelen yerli ve yabancı turistlerin de büyük beğenisini kazanıyor.
 Derinkuyu ilçesinde kullanılmış kumaş parçaları kullanılarak bölgede yaşayan kadın ve genç kızların 100-150 yıllık süre içerisindeki giysilerinin model olarak kullanıldığı folklorik bebekler büyük ilgi topluyor. 
Bölgedeki kadınların evlerde ve tezgahlarda üretim yaparak satışa sundukları folklorik bebekler başta Japonya ve Güney Kore’li turistlerin büyük ilgisini çekiyor.