Yeni tip Koronavirüs'ün etkisini giderek artırdığı günlerde Nevşehir'de yaşayan 21 yaşındaki Furkan Beyazıt, farkındalık oluşturmak amacıyla yaptığı ve ‘Evde Kal Nevşehir’ yazdığı uçurtmasını Nevşehir semalarında uçurdu.

Uçurtmasına 'evde kal' yazdı Nevşehir semalarında uçurdu 

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Furkan Beyazıt; Kardeşim ve ben Corona virüsünden dolayı dışarı çıkamıyoruz diye evimizde bir uçurtma yapalım vaktimizi de buna ayıralım istedik. Uçurtma hazırlığı bizim için hem güzel bir anı oldu ayrıca bu sürede çok güzel vakit geçirdik. Uçurtmamız 2 metre olup kuyruğu ise 7 metre. Yaptığımız uçurtmamızın renginin siyah olması ise; Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenler için üzüntümüzü ve tuttuğumuz yası temsil ediyor.

Uçurtmayı tamamladıktan sonra tabi bu işin en heyecanlı yanı performansını ölçmek bunun içinde Emek mahallesi kervan sokakta ilk test uçuşu için uçurtmamızı havalandırdık. Bu şekilde Nevşehir semalarında süzülen uçurtmamızla tüm halkımıza bir mesaj gönderiyoruz: "Sağlığınız için Evde Kal Nevşehir!"

Amacının Koronavirüs salgınına dikkat çekip Nevşehir halkımıza mesaj vermek olduğunu söyleyen Furkan Beyazıt, “20 yaş altı gençlerimizin de sokağa çıkmamalarını, kendilerini ve ailelerini düşünmeleri için ricada bulunuyorum. Ben de uçurtmamı uçurduktan sonra evime geçeceğim ve bu salgının bitmesini bekleyeceğim. Herkes sağlıklı ve mutlu kalsın” diye konuştu.